Bolu Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özen, Bolu Belediye eski Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ile arasında geçen bir konuyu paylaşarak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a adeta gözdağı verdi. Özen, “nı dikkate alabilirsiniz ama bizi hafife almayın” dedi.

 Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise belediye olarak her kesime hizmet ettiklerinin altını çizerek, “Biz herkesin belediye başkanıyız, herkesin muhtarıyız. Şehir küçüldükçe o şehirde belediye başkanlığı yapmak zorlaşıyor” ifadelerini kullandı.

 Haber: Ömer ÇETİNASLAN

 Bolu Muhtarlar Derneği genel kurulunda Bolu Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özen, geçmişte Bolu Belediye eski Başkanı Aladdin Yılmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ile yaşadığı ‘otobüs’ polemiğini paylaştı.  Bolu Belediyesi’nin mahalle muhtarlarına pozitif ayrımcılık yaptığını iddia eden Özen, geçmişte yaşadığı olayı anlatarak, mevcut belediye yönetimine adeta gözdağı verdi.

Bolu Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özen, Yılmaz ve Davarcıoğlu ile yaşadığı olayı paylaşarak; “Dernek olarak Covid-19 sürecinden önce, Eskişehir’e gitmek gibi bir planımız vardı. Duyduk ki, belediye, mahalle muhtarlarını götürmüş. Valilik tarafından Çanakkale gezisi programlanmıştı. Mahalle muhtarlarımıza belediye hemen otobüs verdi. Biz de dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu’na gittik, “Bize de bir otobüs vereceksiniz, iki otobüs olarak Çanakkale’ye gideceğiz” dedik. Sayın başkan yardımcısı o gün dedi ki, “Biz köy muhtarlarına otobüs veremeyiz.” “Sen ne diyorsun?” dedim. Çünkü o, iktidar partisinin bir belediye başkan yardımcısı. “Sayın cumhurbaşkanımızdan da mı feyz almıyorsun?” dedim. Her gün muhtarları dilinden düşürmeyen bir cumhurbaşkanımız var. Ancak belediye başkan yardımcısı otobüs vermeyeceğini söylüyor. Bunun üzerine odayı terk ettim. Daha sonra dönemin Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz’ı da aradım. “Yardımcınız bizi geri çevirdi, bizim otobüse ihtiyacımız var” dedim. Başkan da, “Sen kafanı takma, o iş kolay” dedi. O da vermedi” diye konuştu.

“BİZİ HAFİFE ALMAYIN”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın henüz mahalle ve köy muhtarları arasında ayrımcılık yapmadığının altını çizen Özen, “Benim köyüm; Bolu’nun en küçük köyü. Şuanda 15 hane ikamet ediyor. Köyümden, Bolu merkezde ise 130 aile var. Mahalle muhtarlarını dikkate alabilirsiniz ama bizi de hafife almayın. Şimdiye kadar Sayın Belediye Başkanımız Tanju Özcan’dan bir talebimiz olmadı ama olduğunda, köy muhtarlarına ayrımcılık yapmayacağını düşünüyorum. Sayın Başkanım, Eskişehir gezisini de unutmadık. Biz, köy muhtarlarını bir kenara atmayın. Ben dostlarıma böyle tatlı dille konuşurum, arkadan konuşursam dost olmamış oluruz” ifadelerini kullandı.

“BİZ HERKESİN BELEDİYE BAŞKANIYIZ HERKESİN MUHTARIYIZ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, muhtarların işinin belediye başkanlığından daha zor olduğuna dikkat çekerek;  “Biz herkesin belediye başkanıyız herkesin muhtarıyız. Şehir küçüldükçe o şehirde belediye başkanlığı yapmak zorlaşıyor. İstanbul en büyük ilimiz, ben mi daha yoğunum, sayın İmamoğlu mu? Emin olun ben daha yoğunum. Ben mi daha yoğunum Kıbrısçık belediye başkanı mı daha yoğun? Kıbrıscık belediye başkanı daha yoğun. Bunu ne için söylüyorum? Burada bulanan muhtarların çoğunluğu köy muhtarı, dolayısıyla köyündeki cenaze muhtarın cenazesi oluyor, köyündeki düğün muhtarın düğünü, köyündeki hasta muhtarın hastası oluyor. O anlamda sizin işiniz bizimkinden çok daha zor ben bunun farkındayım” dedi.

Editör: TE Bilisim