26 Ekim 2032 Perşembe günü CHP Genel başkan adayı Sayın Özgür Özel beyefendi Bolu CHP İl teşkilatını ziyarete geldi.

Bu ziyaretinde CHP Parti binası önünde halka kısa ve öz bir konuşma yaptı.

Buraya kadar hepsi çok güzel de Sayın Özgür Bey konuşmasında değinmesi gereken konulara hiç değinmedi. Örneğin; son günlerde yaşanan savaş kıyımlarından bahsetmedi.

Yine ayrıca Parti lideri olursa nasıl bir başarı sağlayabileceğini, neler yapılması gerektiğini yeterince anlatamadı!

Acaba diyorum bu kısa ve öz konuşmasının nedeni çok az bir partili topluluğu oluşundan mı acaba!

En önemlisi de Sayın Cumhurbaşkanımızın savaşla ilgili tutumundan hiç bahsetmedi. Orta doğudaki savaşın arkasında yatan esas maksadın Türkiye’yi işgal ederek ülkemizi yedi bölgeye bölmek olduğu gerçeğini neden kimse dile getirmiyor!        

Yine Sayın Başkanımızın Emperyalist güçlerin emrinde olan, bilinçli ve görevini yapmak için İsrail'e Ateş açarak savaş çıkması isteğiyle girişimde bulunan Hamas'ın terör örgütü olmadığını anlatan sözlerinden bahsetmedi.

Burada en önemli konu ise bu savaş neden birdenbire başladı ve hızla ilerliyor dersek, sebebi Ülkemizde ki yeraltı zenginliklerin her en için bulunabilme olasılığının an meselesi olduğundandır.

Çünkü ülkemizin birçok yerlerinde devletimiz kazılar yapıyor ve

Gizli tutulan buluşların olduğu söylenmektedir.  

Ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın kutlamalarını savaş nedeniyle yas ilan ederek yasaklamasından da hiç bahsetmedi.

Oysa en önemi konulardan birisiydi bu kutlamaların kaldırılması.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının nedeni binlerce Şehidimizi anma ve Rahmetli Gazi Mustafa Kemal “ATATÜRKÜMÜZÜN” başarılarıyla tüm dünyaya saldığımız ün ve başarıların, işgalci Emperyalist güçlerin yurdumuzdan atılmasının başarısıyla onurla, gururla övünmenin Bayramıdır.! 

Gelelim 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı anlatmaya:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kurulduğu tarihten itibaren her yıl aralıksız olarak kutlanmış, iftiharla, gururla onurlu bir şekilde Türk milletinin övüncü olarak tüm dünyaya ilan edilmiştir.

Bu kutlamalarımızı birçok Avrupa ve Çin dahil birçok Ortadoğu

Ülkeleri bizimle kutlamış, ülkemize tebrik mesajları yapmışlardır.

Bilecik Söğüt”te1299 yılında kurulan Osmanlı İmparatorluğu topraklarını Emperyalist güçler halen devam eden soysuzlukla, entrikalarla ve çirkef oyunlarıyla işgal edilerek bölüp parçaladığı ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk savaşarak geri aldığı bu toprakların üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.

Bu kurtuluş savaşının yüzüncü yıl kutlamalarında Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü şehit ve gazilerimizi saygıyla rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Türküm diyen tüm neslimizle birlikte bu kutlamayı bir namus borcu olarak görüyoruz.

Cumhuriyetin getirdiği yeniliklerin kısaca neler olduğuna da değinelim;

Atatürk Türkiye'yi "Çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak" amacıyla bir dizi yenilikler yapmıştır. Bu yeniliklerden sadece ilk etaptaki birkaç tanesinin başlıkları şunlardır:

Yapılan Yenilikler

1-Siyasal Alanda, 2- Bayındırlık Alanında, 3- Toplumsal Alanda, 4- Tarım Alanında, 5- Hukuk Alanında, 6- Sanayi Alanında, 7- Ekonomi Alanında, 8- Eğitim ve Kültür Alanında, 9- Ticaret Alanında yapılmıştır.

Bu yapılan yeniliklerin içeriğinde onlarca yüzlerce açılımlar vardır.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmen kurulduğu tarihtir. Ulu Önder Atatürk, diğer bayramlar gibi bu bayramı da gelecek nesillere bir miras olarak bırakmıştır. 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan bir anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin yönetim biçimi Cumhuriyet olarak belirlenmiştir. Bunun 101 pare top atışıyla kutlanması aynı gün meclis tarafından kararlaştırılmıştır. Bizler de yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş günü olan 29 Ekim'i her yıl ülkece coşku içinde kutlamaya devam ediyoruz ve inşallah yüz yıllarca da devam edeceğiz…

Saygılarımla