(HABER: ASLI AKIŞ)-  Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Bolu Şube Başkanı Furkan Özübek, memurların haklarını savunarak “Memura Ocak ayında yeniden değerleme oranı kadar; %58 zam ve ilave %10 refah payı verilmeli” dedi.

Türk Sağlık-Sen 11. Şube Başkanları ve Yönetim Kurulları İstişare Toplantısına katılan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Bolu Şube Başkanı Furkan Özübek, kamu ve sağlık çalışanları adına talepleri dile getirdi, Sağlık çalışanlarının sosyal haklarına dikkat çekti.

Toplantıya dair değerlendirme yapan Özübek, memurun alım gücünün artırılması  gerektiğini belirterek; “Türk Sağlık-Sen 11. Şube Başkanları ve Yönetim Kurulları toplantımızda bir kez daha kamu ve sağlık çalışanları adına taleplerimizi dile getirdim.

BİZİM DERDİMİZ MEMURUN “ALIM GÜCÜNÜ” ARTIRMA DERDİDİR”

Bizim derdimiz memurun “Alım Gücünü” artırma derdidir. Memurun derdi de geçimdir. Ocak ayında kamu çalışanlarına %15 değil, 2023 yeniden değerleme oranı olan %58 zam yapılmalı ve % 10’luk bir refah payı da buna ilave edilmelidir.

Enflasyon farkı bir zam değildir, refah payı olmadan da reel olarak alım gücünün artmayacağı bir gerçektir. Mücadelemiz bunun içindir.

“TABAN VE TEŞVİK ÖDEMELERİ YÜKSELTİLMELİ”

Ayrıca sağlık çalışanlarının taban ve teşvik ödemeleri yükseltilmeli, nöbet ücretleri ve giyim yardımı gibi kalemler günümüz şartlarına uygun birer ücret haline getirilmelidir.  Pandeminin kahramanı sağlık çalışanlarımızın ekonomileri mutlaka iyileştirilmeli, sosyal ve özlük haklarında kayda değer düzenlemeler yapılmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ