Bolu Valisi Ahmet Ümit, bahar mevsimi yaklaşırken çağrıda bulunarak, “Maalesef ormanlarda kötü manzaralarla karşılaşıyoruz. Bizim milletimize yakışmıyor. Gittiğimiz yeri temiz bırakalım” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu gölleri, mesire alanları ve tabiat parklarıyla ilkbahar ve yaz aylarında piknikçiler ve tatilciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Ancak bu yoğun ilgi beraberinde çevre kirliliğini de getiriyor. Özellikle Bolu Merkez’e yakın orman ve piknik alanlarında bazı vatandaşlar çöplerini geride bırakarak alandan ayrılıyor. Bolu Valisi Ahmet Ümit de bahar ayları yaklaşırken uyarıda bulunarak, çevre temizliğinin önemine dikkat çekti.

“KÖTÜ MANZARALARLA KARŞILAŞIYORUZ”

Ziyaret edilen alanın temiz bırakılması gerektiğinin altını çizen Vali Ümit, “Maalesef ormanlarda çok kötü şekilde manzaralarla karşılaşıyoruz. Poşet, plastik bardaklar ya da piknikten sonra bırakılmış… Bunlar hiç bize yakışmıyor. Bizim milletimize yakışmıyor, kültürümüze yakışmıyor. Bize yakışanı yapalım, temizlik bize yakışır. O zaman gittiğimiz yeri temiz bırakalım” dedi.

 “MANGAL YAKTIYSAK MUTLAKA SÖNDÜRELİM”

Piknik sırasında yakılan ateşin de mutlaka söndürülmesi gerektiğini aktaran Ümit, “Elbette ki insanın ihtiyacı bazı şeyleri gerektir, örneğin müsaade edildiği kadarıyla mangal yakılması gerekebilir ya da orada bir sofra kurduğunuzda bir takım atıklar çıkabilir ama bittiği zaman bu atıkları alalım. Eğer mangal yaktıysak bunu mutlaka söndürelim, söndüğünden de emin olalım” ifadelerini kullandı.

“GELECEK NESİLLERİMİZE DEVREDECEĞİZ”

Ormanları, “vatan” olarak tanımlayan Ümit, gelecek nesillere temiz bırakılması için çağrıda bulunarak, “Orman demek sadece yeşillik demek değil. Orman demek vatan demektir, bu vatan için biz yüzbinlerce şehit verdik. Bu kadar önemli ve herkesin gözünün üzerinde olduğumuz bir vatanımız var. Bizim vatanımız kutsal, böyle bakmak lazım olaya. Böyle baktığımız zaman insanların da düşmanlığını daha güzel anlarız.  O zaman bize düşen bunları en güzel şekilde korumak, hassasiyetle üzerinde durmamız lazım. Çocuklarımıza öğreteceğiz, gelecek nesillerimize daha güzellerini devredeceğiz. Suyunu, deresini muhafaza edeceğiz, pırıl pırıl; yemyeşil bir çevre bırakabilmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim