Bolu İl Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından, çocukların eğitim süreçlerinin güvenliğine ilişkin koruyucu ve önceliyi hizmet ve tedbirlerin artırılmasına yönelik işbirliği kapsamında rehber öğretmenlere bilgilendirme eğitimi verildi. Eğitimde, 18 yaş altı çocuklara yönelik yasal düzenlemeler, Kadına ve Aileye Karşı Şiddetle Mücadele, KADES kullanımı, kara yolu trafik güvenliği ve SİBERAY gibi konularda bilgiler aktarıldı.

Haber: Aslı Akış – Oğuzhan Eke

Bolu Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde düzenlenen bilgilendirme programında, Çocuk Şube Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli tarafından sunumlar gerçekleştirildi.

ÇOCUKLARA YÖNELİK YASAL DÜZENLEMELER AKTARILDI

Çocuk Şube Müdürlüğü polis memuru Sinan Çoban tarafından yapılan sunumda, 18 yaş altı çocuklara yönelik yasal düzenlemeler aktarıldı.

GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü adına Polis memuru Mehmet Ali Akdemir, siber zorbalık, güvenli internet ile sosyal medya kullanımı konularında paylaşımda bulundu. Teknoloji bağımlığına dikkat çekti. Siber suçlara karşı farkındalık yaratmak ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla yapılan çalışmaları da aktardı. Siber güvenlik, teknoloji kullanımı sosyal medya kullanımı, siber zorbalık ve teknoloji bağımlılığı gibi konularda farkındalık oluşturulacak internet, ekran teknoloji bağımlılığı gibi kişiye ve topluma zarar veren alışkanlıkları, siber zorbalıkla ve her türlü siber suçlarla eylem daha oluşmada mücadeleye yönelik bilgilendirmelerde bulundu.

TOPLUM DESTEKLİ POLİS, BİLGİLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü polis memuru Coşkun Kırca ise toplumsal konular, iş ve işlemler konularında yapılan çalışmaları dile getirdi. Sunum eşliğinde Bolu’da gerçekleştirilen faaliyeteler üzerinden örnekler ile tavsiyelerde bulundu. Çalışmalar kapsamında mahalle muhtarları, mahalle esnafı, okullar, siteler, apartmanların ziyaret edilerek genel güvenlik ve asayiş konularında gerekli paylaşımların yapıldığı belirtildi. Güvenlik hizmetlerini geliştirmeye yönelik işbirliği yapılması ve bilgilendirme toplantıları düzenlendiği kaydedildi.

KADES UYGULAMASI ANLATILDI

Asayiş Şube Müdürlüğü/Aile İçi ve Kadına Yönelik şiddet büro amirliği farkındalık ve bilinçlendirme eğitimlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Komiser Resul Özmutlu tarafından KADES kullanımı ve önemi hakkında okullardaki rehber personele bilgi verildi. Tek tuşla şiddetin karşısında kadınların yanında Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) uygulaması anlatıldı. Eğitimde ayrıca akıllı telefonlarına KADES uygulaması yüklenmesi konusunda yardımcı olundu.

TRAFİK KURALLARI TEK TEK HATIRLATILDI

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Orhan Sağlam tarafından, karayolu trafik güvenliği 2021-2030 strateji belgesi kapsamında ‘trafik de bir can kaybı bile fazla’ sloganı ile trafik güvenliği hakkında bilgi verildi. Genel trafik kuralları, trafik ışık ve işaretlerinin anlamları, seyir halinde cep telefonu kullanımının kesinlikle yasak olduğu, durma, duraklama ve yolcu indirme bindirme kuralları, hız kuralları ve takip mesafesi, geçme ve geçilme kuralları, emniyet kemeri kullanımının önemi, okul servis araçlarında taşıma yönetmenliğinden de bahsedildi.

REHBER ÖĞRETMENLER ‘TERÖR’ KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

Eğitimin son bilgilendirmesini yapan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Polis Memuru Koray Demirel,  Terör ve Terör örgütlerinin faaliyetlerine karşı farkındalık oluşturulduğunu vurgulayarak, terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemleri ve arkadaşlık seçimi konularında uyarılarda bulundu.

Ayrıca eğitimde rehber öğretmenlerin, öğrenci ve velilerini şiddete varan aşırıcılık, terörizme yol açan radikalleşme konuları ile mücadele yöntemlerine dair bilgilendirilmeleri istendi.

 

Editör: TE Bilisim