Karabük’ün Safranbolu ilçesinde belediye tarafından 2021 yılında DSİ’den devralınan su arıtma tesisi tam kapasite ile çalışmalarını aralıksız sürdürürken günde 24 bin metreküp su arıtıyor.

iha

Devlet Su İşleri tarafından yapımı tamamlanarak Safranbolu Belediyesi’ne devredilen Su Arıtma Tesisi modern yapısı, deneyimli kadrosu ile vatandaşlara temiz su içirebilmek için tam kapasite çalışmaya devam ediyor. Hızar ve ihtiyaç halinde başvurulan Bulak gibi Safranbolu’yu besleyen iki önemli su kaynağının buluştuğu su arıtma tesisinde, 8 otomasyon personeli, 1 biyolog, 1 laboratuvar teknikeri, 1 elektrik mühendisi, tesis şefi ve müdürü ile toplamda 13 personel, Safranbolu halkının temiz su tüketebilmesi için 7 gün 24 saat esası ile çalışmalarını sürdürüyor.

Kimya ve biyokimya olmak üzere 2 laboratuvarda biyologlar eşliğinde, kaynaklardan gelen suyun, TSE standartlarında belirtilen parametrelere uygunluğu denetlenirken, karıştırıcı ve durultucu ünitesi ile de tecrübeli personellerin nezaretinde tamamen arıtılan su Safranbolu halkının kullanımına sunuluyor. Öte yandan gözlem otomasyon sistemi ile kaynaklardan gelen suyun tesise girişinden çıkışına kadar 7-24 denetimi yapılıyor.

Safranbolu Belediyesi su arıtma tesisinde TSE standartlarına uygun olarak günde 24 bin metreküp su arıtımı yapılıyor.

Editör: Servet GÖKÇEK