Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, Uzm. Dr. Emine Durak’ın İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hematoloji alanında göreve başladığını duyurdu.

Sağlık İl Müdürlüğünün sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı; “ İlimiz İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanemizde Hematoloji Uzmanı Dr. Emine Durak hizmet vermeye başlamıştır. Hematoloji alanındaki muayene ihtiyacınız için MHRS Web, MHRS Mobil, Alo 182 veya E-Nabız'dan randevunuzu oluşturup muayene olabilirsiniz.”

HEMATOLOJİ NEDİR?

Hematoloji, kan hastalıklarını tanımlayan bilim dalıdır. Bunun yanı sıra dalak ve kemik iliği gibi kan yapıcı organların hastalıkları ile de ilgilenir. Hematoloji, temel olarak hastalıkları iyi huylu (kanser olmayan) ve kötü huylu olmak üzere iki grupta inceler. Anemi, kanama bozuklukları, kemik iliği yetersizlikleri, lösemi, lenf kanseri ve hemofili gibi kalıtsal geçişli kan hastalıkları hematoloji alanının uzmanlığındadır. Hematoloji, İç Hastalıklarının (Dahiliye) bir iç branşıdır. Hematoloji alanında çalışan hekimlere hematolog denir.

Hematolojide en çok kansızlık, Akdeniz anemisi ve lösemi ile karşılaşılır. Bu hastalıkların semptomları birtakım testlere tabi tutularak tanıları konur ve tedavi yöntemlerine başvurulur.

Editör: TE Bilisim