(HABER: ASLI AKIŞ)- MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde seçimi kazanan MHP’li Efdal Altundal’ın devir teslim töreninde, belediye seçimlerini kaybeden eski belediye başkanı Birol Şahin’in kendisine yönelik küfür ve hakaretler ederek üstüne yürümesiyle ilgili konuştu. Akgül; “Ülkü Ocakları ahlak ve şuuru içinde gerekli cevabı hukuki yollardan vereceğimizi beyan eder böyle bir durumda anıldığım için tekrar tüm hemşerilerimizden helallik talep ederim” dedi.

Kaynaşlı ilçesinde Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Yeniden Refah Partisi’nin adayı mevcut Belediye Başkanı Birol Şahin’e 894 oy fark atan MHP’li Efdal Altundal seçimi kazandı. Seçimin ardından Kaynaşlı Belediye Başkanlığı’nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Törene seçimleri kazanan Efdal Altundal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu Milletvekili İsmail Akgül ve partililer katıldı.

 A Milli Kadın Voleybol Takımı hakkında sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle Mart 2020'de MHP'den ihraç edilen eski Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada partisinden ihraç sürecinden bahsetti.

Milletvekili Akgül, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile ilgili sözleri sebebiyle Şahin’e müdahale ederek, ifadeleri doğru bulmadığını dile getirdi. Bunun üzerine Şahin, Akgül’e “Sen kimsin” diyerek küfür ve hakaretler savurdu.

Şahin, daha sonra ayağa kalkıp masada bulunan çiçeği İsmail Akgül’e fırlatarak küfür ve hakaretlerine devam edip üzerine yürüdü. O anlar kameralara yansırken, olay odadakilerin araya girmesiyle sona erdi.

“HAZIMSIZLIĞI VE SEÇİM KAYBETMENİN ACISIYLA HADSİZ CÜMLELER KURDU”

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, kamuoyuna yaşanan olayla ilgili açıklamada bulunarak Şahin’in ihraç edilmesi ve seçimi kaybetmesini hazımsızlık şeklinde nitelendirdi. Akgül; “MHP Düzce İl Teşkilatımızın daveti üzerine Kaynaşlı Belediye devir teslim törenine Düzce ve Kaynaşlı ilçemizde yapılacak projelere destek olma maksadıyla evladım ve danışmanlarım ile birlikte katılım sağladık. Maalesef geçmiş dönem Yeniden Refah Partisi Belediye Başkanı Türkiye Bayan Milli Voleybol Takımı ile ilgili sözlerinden dolayı ihraç edilmesinin hazımsızlığı ve seçim kaybetmenin acısı ile MHP ve Genel Başkanımız ile ilgili hadsiz cümleler kurmaya başlaması ile bizde Ülkücü tavır ile nezaket çerçevesinde kendisine uyarıda bulunduk” ifadelerine yer verdi.

“HAKARET VE TEHDİTLER SAVURMUŞTUR”

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’ye karşı yapılan karalama ve iftiralara sessiz kalamayacağının altını çizen Akgül; “Nasıl bir düşmanca kin beslediğini anlayamadığımız şahıs seçimi kaybetmesine rağmen koltuktan vazgeçememiş ve şahsımıza ağza alınmayacak hakaret ve tehditler savurmuştur. Türk-İslam şuuru mücadelesinde beşbini aşkın şehit vermiş davanın mensubu ve hayatını Türk-İslam davasına adamış Sn. Devlet Bahçelinin evlatları olarak atılan iftira ve karalamalara sessiz kalmamız mümkün değildi. Tüm kamuoyu ve hemşerilerimiz de bu üzücü olaya haber siteleri ve sosyal mecralardan şahit olmuştur” şeklinde konuştu.

“GEREKLİ CEVABI HUKUKİ YOLLARDAN VERECEĞİM”  

Milletvekili Akgül, gerekli cevabı hukuki yolardan vereceğine de işaret eden Akgül; “Bizler yetişmiş olduğumuz Ülkü Ocakları ahlak ve şuuru içinde gerekli cevabı hukuki yollardan vereceğimizi beyan eder böyle bir durumda anıldığım için tekrar tüm hemşerilerimizden helallik talep ederim. Seçildiğimiz günden bu güne kadar sadece memleketimizin sorunları ile gündemde olduk Allah'ın izniyle bundan sonraki süreçte de aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Bizlere destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ