Öz Sağlık-İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Hacer Çınar, Gerede Devlet Hastanesi’ndeki şiddet olayına ilişkin, “Bu bir Vandalizm’dir, insanlık dışı harekettir. Bir çalışana yöneltilen bu saldırının peşini bırakmayacağız” dedi.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Gerede Devlet Hastanesi Güvenlik Görevlisi Ali Bican’ın hastanede sarı alanda hasta yakınları tarafından darp edilmesi üzerine bir basın açıklaması yapan Öz Sağlık-İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Hacer Çınar, ilk andan itibaren üyenin yanında olduklarını ve sorumluların gerekli cezayı alması için Sendika olarak olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

“CAYDIRICI HİÇBİR CEZA İLE KARŞILAŞMAMAKTADIR”

Olayın hemen ardından Hastaneye gelerek durumu takip eden Öz Saüğlık-İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Çınar, “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin konuşulduğu bir ortamda artık saldırıların büyük çoğunluğu sağlık işyeri çalışanlarına yönelmiştir. Hemen her gün birkaç olayın yaşandığı ülkemizde canları pahasına görev yapan,  pandemi ölçeğinde hastalara ve hasta yakınlarına yardımcı olmaya çalışan sağlık işyeri çalışanlarının uğradığı bu durum,  giderek daha vahim bir hal almaktadır.  Çünkü saldıran yaptığı eylem ile kalmakta,  etkili hiçbir önlem, caydırıcı hiçbir ceza ile karşılaşmamaktadır” dedi.

“İNSANLIK DIŞI HAREKETTİR”

Saldırıyı insanlık dışı olarak yorumlayan Çınar, “Gerede Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Ali Bican kardeşimizde, trafik kazası sonucu hastaneye getirilen hastaya ve yakınlarına yardımcı olmak isterken,  üstelik sarı alanda hasta yakınları tarafından darp edilmiştir. Bu bir Vandalizm’dir, insanlık dışı harekettir. Görevi gereği hasta ve hasta yakınlarının, işyerinin güvenliği ve disiplininden sorumlu olan bir çalışana yöneltilen bu saldırının peşini bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

“SENDİKA OLARAK TAKİP EDECEĞİZ”

Konuyu takip edeceklerine dikkat çeken Çınar, “Sorumluların hak ettikleri cezayı alabilmeleri adına ve bu saldırgan tutumların cezasız kalmaması adına gereken her türlü işlemi Sendika olarak takip edeceğiz. Sorumlular mutlaka hesabını verecek” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim