Bolu Kadın Platformu, Park içerisindeki tuvalette bölmeler arasındaki kırıklardan çocukları izlediği sırada cep telefonuyla kaydedilen güvenlik görevlisi Ş.M.’nin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Haber: Aslı Akış

Aşağısoku mahallesinde bulunan Atatürk Orman Parkı’ndaki tuvalete giden bir çocuk, tuvaletteki bölmeler arasındaki kırıklardan kendisinin izlendiğini fark etti. Cep telefonuyla kendisini izleyen şahsı kaydeden çocuk parkın güvenlik görevlisi Burhan Türk’ün yanına giderek kaydettiği görüntüleri izletti. İzledikleri karşısında şok olan Türk, şahsı yakalamak için tuvalete gittiğinde Ş.M.’nin (70) olay yerinden kaçtığını gördü. Türk, Ş.M.’nin yakalanması için durumu polis ekiplerine bildirdi. Aşağısoku mahallesinde bulunan Atatürk Orman Parkı’ndaki tuvalete giden bir çocuk, tuvaletteki bölmeler arasındaki kırıklardan kendisinin izlendiğini fark etti. Cep telefonuyla kendisini izleyen şahsı kaydeden çocuk parkın güvenlik görevlisi Burhan Türk’ün yanına giderek kaydettiği görüntüleri izletti. İzledikleri karşısında şok olan Türk, şahsı yakalamak için tuvalete gittiğinde Ş.M.’nin (70) olay yerinden kaçtığını gördü. Türk, Ş.M.’nin yakalanması için durumu polis ekiplerine bildirdi.

“ÇOCUKLARIMIZIN PARKLARDA SOKAKLARDA GÜVENLE OYNAMASINI İSTİYORUZ”

Bolu Kadın Platformu konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, çocukların parklarda güvenle oynaması gerektiğin işaret ederek; “Bolu’da Atatürk Orman Parkı’nda bulunan tuvalette bölmeler arasındaki kırıklardan çocukları izleyip cinsel tatmin yaşayan  Ş.M. (70), güvenlik görevlisinin 10 günlük takibi sonucunda yakalanarak polise teslim edildi. Ş.M., emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Biz çocuklarımızın parklarda sokaklarda güvenle oynamasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“TACİZCİLERİ DEĞİL ÇOCUKLARI KORUYALIM”

Açıklamada, tacizcilerin değil çocukların korunmasına da dikkat çekilerek; “Sapıkların elini koluna sallayarak dolaşmasını istemiyoruz. Video kayıtlarında net bir şekilde gördüğümüz tacizin, çocuklar için nasıl bir travma yarattığını anlamak güç olmasa gerek . Tüm Bolu Kamuoyunu konunun takipçisi olmaya davet ediyoruz. Tacizcileri değil çocukları koruyalım.” denildi.

Editör: TE Bilisim