Seben İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, traktörlerde rops demiri kullanılması noktasında çağrıda bulunarak, “Ölümleri ve yaralanmaları en aza indirebilmek için rops demirini mutlaka taktırınız” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Traktör kazalarında meydana gelen devrilmeler nedeniyle çok sayıda vatandaş hayatını kaybetti. Bu kazalarda ölüm riskini azaltmak adına kullanılan rops demiri, traktör ve toprak arasında mesafe kalmasını sağlayarak, sürücüyü koruyor. Seben İlçe ve Tarım Orman Müdürlüğü de bu konuda üreticileri bilgilendirmek için, hazırladığı görseli sosyal medya hesabından paylaşarak, şu çağrıda bulundu:

“Çiftçilerimiz hepimiz için önemli bir konuya dikkatinizi çekmek istiyoruz. Son yıllarda Traktör devrilmeleri sonucunda birçok sürücü, maalesef hayatını kaybediyor veya ağır yaralanıyor. Bu kazalar sonucunda ölümleri ve yaralanmaları en aza indirebilmek için rops demirini mutlaka taktırınız.

“KÜÇÜK AYRINTILAR BÜYÜK FELAKETLERİN ÖNÜNE GEÇER”

Ayrıca traktörlerde ve ekipmanlarda kullanılacak aydınlatmaların da önemine dikkat çekilerek, “Gece demeden gündüz demeden yoğun bir çalışma içerisinde oluyoruz. Bu nedenle gece yolculuklarında traktör ve römorklarınızın arkasında mutlaka reflektör olmasına dikkat ediniz. Bu sayede olası kazaların önüne geçmiş olabilirsiniz. Traktörlerde flaşörlü, yanıp sönen, sarı ışıklı, dönerli, uyarı lambası bulunması zorunludur. Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği kapsamında;  traktörlerin karayolunda güvenli seyirlerini sağlamak ve gece intikallerinde diğer araç sürücülerine karşı görünürlüklerini artırmak amacıyla tüm traktör römorklarına, söz konusu mevzuatta belirtildiği üzere iki adet Reflektör takılması sürücülerimizin ve yolcularımızın güvenliği açısından zorunludur. Unutmayınız! Küçük ayrıntılar ile büyük felaketlerin önüne geçebilirsiniz...” ifadeleri kullandı.

Editör: TE Bilisim