Bolu Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, turizm alanına yeni destinasyonlar katmak ve geliştirmek için Seben Solaklar ve Muslar kaya evlerinde incelemelerde bulundu.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın talimatları doğrultusunda tarihi zenginlikleri ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Bolu ve ilçeleri ile ilgili fizibilite ve raporlama çalışması için Seben’e giden Bolu Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Seben Belediye Başkanı, müze müdürü ve Seben il genel meclisi üyesi İsmail Akman ile sahada mesai yaptı.

Muslar Kayaevleri Kaşbıyıklar’a bağlı Muslar Mahallesi’nin kuzeydoğusunda Ulukayalar olarak adlandırılan kayalık alanda yer alan ve Hristiyanlık dönemine ait kaya yerleşimi tarihin, kültürün, doğal güzelliklerin en güzel örneği. Ayrıca, Kaya evleri Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 2009 yılında 1. Derece Arkeolojik ve Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmiştir.

“KEŞİF GEZİSİ YAPTIK”

Bolu Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Seben’in Muslar ve  Solaklar köylerindeki incelemelerin ardından paylaşımda bulunarak; “Mesaimize Seben ilçemiz de başladık, Seben Belediye Başkanı, İl Genel Meclis Üyesi İsmail Akman, Müze Müdürüm Atılgan Kaya, Şube Müdürüm Abdi Dölek ve uzman arkadaşlar ile birlikte önce Solaklar Kaya evleri daha sonra Muslar kaya evlerine keşif gezisi yaptık yapılacak çok iş var çok.

Kaşbıyıklar Köyü’nde bulunan kayaevleri, ilçeye 7 km mesafededir. Muslar Kayaevleri Kaşbıyıklar’a bağlı Muslar Mahallesi’nin kuzeydoğusunda Ulukayalar olarak adlandırılan kayalık alanda yer almaktadır. Burası büyük olasılıkla erken Hristiyanlık dönemine ait kaya yerleşimidir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim