(Haber: Mehmet Şah Elkatmış) - Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak, Kültür Evi Projesi ile Seben’in tüm tarihi ve kültürel değerlerinin yaşatılacağını ve turistlere tanıtılacağını ifade etti.

Bulunduğu konum açısından, Bolu’nun diğer ilçelerinden daha farklı kültürel ve tarihi zenginliklere sahip olan Seben’de, bu kültürün yaşatılması, korunması ve tanıtılması için yeni bir proje hazırlandı. Seben Belediye Bakanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Fatih Kavak’ın hazırladığı Seben Kültür Evi projesi, bu amaca hizmet edecek.

Yeni dönemde kurulacak Seben Kültür Evi ile ilçenin el yapımı ürünler, tarihi eserleri, doğal güzellikleri sergilenecek.

Bolu’nun turizm noktasında öne çıkan ilçelerinden olan Seben’i, Köroğlu Rotası projesi kapsamında ziyaret edecek turistlere, Kültür Evi ile tanıtım ve aktivite sağlanacak.

Projeye dair açıklama yapan Seben Belediye Başkanı Kavak, “İlçemize gelen misafirlerin gezip dinlenebileceği; Seben’in tarihi, doğal, kültürel değerlerinin tanıtımının içerisinde yer alacağı… El sanatları, yöresel ürün satışının da yapılacağı kültür evini hizmete açacağız” dedi.

Editör: Oğuzhan EKE