Türkiye Otobüsçüler Federasyonu, şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarına zam yapılmayacağını açıklarken, üniversite öğrencileri bilet fiyatlarına zam yapılmamasını memnuniyetle karşıladı.

Haber: CANSU GÜRZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılında ulaşımla ilgili açıklamalarının ardından vatandaş rahat bir nefes aldı. Şehirlerarası otobüs fiyatlarına zam yapılmayacağını duyuran Erdoğan köprü ve otoyol fiyatlarının da arttırılmayacağını belirtti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan karardan memnun olduklarını dile getirirken, öğrenciler ise şehir içi ulaşımda da aynı kararın alınmasını talep etti. Bolulu üniversiteli gençler şehir içi ulaşımda abone kartı olmasını istediklerini belirtti.

“MAZOTTA ÖTV İNDİRİMİ BEKLENTİMİZ VAR”

Sömestr tatili, yaklaşan Ramazan ayı ve bayramı, yaz tatiliyle beraber sefer ve yolcu sayısının daha da artmasını beklediklerini ifade eden Özcan, “Sefer sayımız azalmasına rağmen firmalarımız iyi para kazandı. Batıdaki firmalar doğudaki firmalara göre biraz daha fazla para kazandı. Yaz ayından beri bilet fiyatlarda bir artış yapmadık. Uzun zamandır fiyatlarımız sabit. 2023 yılı için yeni bir tarife beklentimiz yok, bilet fiyatları aynı kalacak. Mazotta fiyat iyi seviyede. Eğer fiyatları artırırsak yolcu da bulamayız. Sefer sayılarımız düşse de doluluk oranımız gayet iyi. Ama mazotta ÖTV indirimi beklentimiz var" şeklinde açıklamamalarda bulundu.

KÖPRÜ VE OTOYOL FİYATLARININ ARTIRILMAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, yeni yılda köprü ve otoyol fiyatlarının artırılmaması kararından çok memnun olduklarını dile getiren Özcan, bunun otobüs firmalarına olumlu yansıyacağını ifade etti.

“BİRAZCIK YÜKÜMÜZ HAFİFLEDİ”

Bolu’ya arkadaşını ziyaret etmek amacıyla geldiğini belirten üniversite öğrencisi Rasim Can Sert, “Öğrenciyim, İstanbul’da okuyorum. Bolu’ya arkadaşlarımı ziyarete geldim. Benim ailem Antalya’da yaşıyor, o yüzden İstanbul – Antalya arası yüklü miktar para ödüyordum. O yüzden Zam gelmemesi iyi bir şey. Aslında şehir içi ulaşım biraz daha ucuz olabilir. Belki onlara yardımcı olunursa, biraz da destek” dedi.

“GİDİP GELMEMİZ ÇOK ZOR OLUYOR”

BAİBÜ’de öğrenci olduğunu aktaran İkra Betül Yıldız ise, “Öğrenciyim, diş hekimliği fakültesinde okuyorum. Ben Kayseri’de yaşıyorum normalde. Gidip gelmemiz çok zor oluyor, çünkü fiyatlar çok yükseldi artık. Bu sene biraz daha rahat edeceğiz herhalde ama geri kalan her şeye çok fazla zam yapılıyor. Zar zor şehir dışında okuyoruz. En azından birazcık yükümüz hafifledi” dedi.

“ABONMAN KARTIMIZ YOK”

Yıldız öğrenciler için ulaşım aboneliğinin önemli olduğuna değinerek, “Şehir içi ulaşımımız çok pahalı Bolu’da, özellikle. Bunun hakkında bir şeyler yapılabilir, bir de abonman kartımız yok. Keşke o da olsa. Onun dışında diğer serbest piyasaya da el atmaları lazım. Çünkü çok dengesiz artıyor fiyatlar” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim