Bolu’da ormanlık alanlardan toplanan kızılcık, tezgâhlardaki yerini aldı. Şifa deposu olarak bilinen kızılcık, kilosu 15 liradan satılıyor.

Haber: CANSU GÜRZ

İçerisinde birçok vitamini barındıran ve sonbahar mevsimi birlikte toplanmaya başlanan kızılcık, tezgâhlarda büyük ilgi görüyor. Faydaları saymakla bitmeyen Kızılcık Tarhanası ise en çok tüketilen ürünler arasında yer alıyor.

Bolu’da aktar olarak hizmet veren İpek Küçük Kızılcık’tan elde edilen ürünleri ve faydalarını anlattı.

“KIZILCIK’IN KİLOSU 15 LİRA”

Bolu’da aktar olarak hizmet veren İpek Küçük, “Kızılcık’ın mevsimi 15 Ağustos’ta başlar, Kasım’ın 15’ine kadar gider. Şu an fiyatlar gayet iyi 15 Lira. Kilosu 15 Lira, halkın alım gücüne müsait. Geçen sene çok pahalıydı 70-80’lerdeydi fiyat ama bu sene gayet uygun. Halk elinden toplayışımız 12, halka sunuşumuz, satışımız 15 Lira, öyle ciro bir fiyat yok.”  şeklinde konuştu.

“KIZILCIK TARHANASI ŞU AN REVAÇTA”

Bin bir çeşit ürün olarak tüketilen Kızılcık’ın antibiyotik görevi gördüğünü anlatan Aktar İpek Küçük, “Kızılcıktan ne gibi ürünler elde edilir; pekmezi oluyor, marmelattı oluyor, tarhanası oluyor, reçeli oluyor, tane reçeli oluyor. Her şeyi oluyor. Sağlık konusuna değindiğin zaman da ne var her şeye karın ağrısından tut, gribe her şeye bütün mikrop hastalıklarına, antibiyotik nezdinde kullanabilirsin. Kızılcık’ı kullandığın zaman antibiyotik edebilirsin. Çünkü birebir antibiyotik. Bolu’nun antibiyotik tarhanası dediğin zaman kızılcık tarhanası başı çeker. Kızılcık tarhanası bu Covid döneminde bile çok faydası oldu, halka karşı çok sağdan soldan çok dışarı illerden bile çok sipariş aldı. Tarhanası şu an revaçta.” ifadelerine yer verdi.

“KIZILCIK’A ÇOK TALEP VAR”

Bu sene Bolu’da fazlaca bulunan Kızılcık’a talep olduğunu belirten Küçük, “Kızılcık’a çok talep var. Geçen sene Bolu yöresinde çok olmadı, Göynük, Mudurnu ilçeleri tarafında oldu, oradan taşındı. Bu sene baya bu çevrede var. Bu sene kuşburnumuz yok.” dedi.

Editör: TE Bilisim