Bolu Barosunun seçilen ilk kadın başkanı Av. Perihan Bengü Akşemsettinoğlu Yılmaz ve yönetim kurulu, düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Barosu seçimi yapıldıktan sonra görevi Bolu Barosu Eski Başkanı Sabri Erhendekçi’den teslim alan Av. Perihan Bengü Akşemsettinoğlu Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri basın toplantısı düzenledi. Bolu Baro Evinde gerçekleşen toplantıda yeni yönetim kamuoyuna tanıtıldı.

“MUTLULUK HİSSEDİYORUM, GURURU HİSSEDİYORUM”

Toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, Bolu Barosunun seçilen ilk kadın başkanı olmasına ilişkin, “Çok mutlu ve gururluyum.  Özellikle seçilmiş ilk kadın Baro Başkanı olmak hoşuma gidiyor. Baromuz tarihinde daha önce bir meslek büyüğümüz, Av. Necla Baltacıoğlu eşinin milletvekili seçilmesi nedeniyle kısa bir dönem baro başkanlığı görevinde bulunmuş. Ama seçimle gerçekleşmemiş. Dolayısıyla seçilmiş ilk kadın baro başkanlığı unvanı sanıyorum çok da kullanılmıyor. Bu yönden de çok gururluyuz. Tabi mutluluk hissediyorum, gururu hissediyorum. Pozitif ayrımcılığı dile getireceğimi şimdiden belirtiyorum. Bu dönem yönetim kurulumuzda da 5 tane kadın meslektaşımın olması da beni çok mutlu ediyor” dedi.

“KEŞİFLERİN MUTLAKA VİDEO GÖRÜNTÜSÜYLE OLMASI GEREKTİĞİNİ BELİRTTİK”

Yılmaz, maden patlaması sonucu 41 işçinin hayatını kaybettiği Amasra’daki gözlemlerini de aktardı. Gerekli görüşmeleri yaptıklarını aktaran Yılmaz, “Bartın Baro Başkanının katkılarıyla başsavcıyla görüştük. Kendisi bizi çok olumlu karşıladı. Dosyanın hassasiyetinin bilinciyle davrandı ama birçok bilgiler verdi. Gerekenlerin yapıldığını, ihmallerin araştırıldığını ifade etti. Bizler, ‘Şüpheli var mı?’ diye sorduk, ‘Artık bir şüpheli olma zamanı geldi sanıyoruz’ dedik. ‘Şimdilik onlar bende kalsın’ dedi. Daha sonra hatta şunu kendisine söyledik. Tabi ki işe karışmak gibi değil ama orada yapılacak keşiflerin, yapılan keşiflerin mutlaka video görüntüsüyle olması gerektiğini belirttik. Çünkü biliyorsunuz makamlar kalıcı, kişiler geçici. Dolayısıyla bunların kalıcı olması için mutlaka keşiflerin video kaydıyla yapılması gerektiğini, kendileri için de bir şaibe oluşmaması için bunların yapılması gerektiği konusunda fikirlerimizi ilettik” ifadelerini kullandı.

“ŞEHRE GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLDİ”

Amasra ziyaretleri sırasında gelen giriş-çıkış yasağını da değerlendiren Yılmaz, “Biz daha Amasra’dan çıkmadan şehre giriş çıkış yasağı getirildi. 3 günlük. Ben bilmiyorum, 42 genç bir yaş mı ama ne meslek hayatımda ne bu yaşım boyunca, böyle şartlarda bir şehre giriş yasağı getirilmesi demek bana göre çok düşündürücü bir şey. Yani iyi niyetle çalışmak isteyen kişiler orada zan altında bırakıldı. Maalesef hukuk devletinde olmaması gereken bir durum. Tam bir gerekçe dahi açıklanmadan. Provokatör eylemler denildi sadece” şeklinde konuştu.

Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim