Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Bolu Şubesi “Sivas KatliamıUnutmadık, Unutmayacağız! ” konulu açıklamasında bulunarak; “Katliamlara, ölümlere alışmayacağız, karanlığa teslim olmayacağız. Kutuplaştırma siyasetine karşı zenginliğimiz olan farklılıklarımızı ısrarla ve inatla koruyacağız” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Bolu Şubesi üyeleri Sendika binasında bir araya gelerek, 2 Temmuz 1993’te yaşanan Sivas Katliamının üzerinden 29 yıl geçtiğini ve Sivas Katliamı nezdinde yaşanılan tüm katliamları kınadılar.

Açıklamayı okuyan KESK Bolu Şubeler Platformu adına Dilek Çakman; “Yirmi dokuz yıl önce Madımak Oteli’ne düşen ateş yüreğimizi dağlamaya devam ediyor. Bundan tam 29 yıl önce;  günler öncesinden gazete yazılarıyla, hedef göstererek, provokasyonlarla katliamı hazırlayanlar aydınlarımızı, “yaşasın şeriat” sloganları eşliğinde, yakarak katletmiştir.” dedi.

“SİVAS-MADIMAK KATLİAMI NE İLK NE DE SON KATLİAMDIR”

Sivas Katliamı ile ilgili üzüntüsünü dile getiren Dilek Çakman, tekçi-otoriter zihniyete karşı olduklarını ifade ederek, “Ülkemizin aydınlık yüzü 33 canımızın bilime, aydınlığa, cumhuriyet fikrine, seküler yaşama düşman Ortaçağ zihniyetinin temsilcileri tarafından canice yakılarak aramızdan koparıldığı Sivas-Madımak katliamı ne ilk ne de son katliamdır. Çünkü farklı inançları, kültürleri, kimlikleri bir zenginlik değil, tehdit olarak gören tekçi-otoriter zihniyet yaşananları lanetleme, gerçek failleri bulup cezalandırma yerine “tahrikleri de unutmamak gerek” diyerek adeta normalleştirme gibi insanlık karşıtı ve insanlık suçu bir tutum sergileyerek yeni katliamların zeminini canlı tutma uğraşı içerisinde oldu.” şeklinde konuştu.

“KATİLLER SİYASİ İKTİDAR TARAFINDAN KOLLANMIŞTIR”

Çakman, Sivas Katliamı’nın faillerinin bilindiğini de ileri sürerek, cezasız kaldıkları yetmezmiş gibi bir de korunduklarını söyledi. Çakman; “Sivas katliamının gerçek sorumlularının açığa çıkarılıp hesap sorulması engellendiği gibi katliamda maşa görevini yerine getiren katiller bile siyasi iktidar tarafından kollanmıştır. Adresi, ikametgâhı belli olan firari sanıklar yıllarca bulun(a)mamış! Katillerin avukatları mevcut siyasal iktidar tarafından milletvekili yapılarak ödüllendirilmiştir. İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olamayacağı evrensel hukuk ilkesi ve bu ilkeye uygun olarak Türk Ceza Kanunu’nda yer alan düzenleme yok sayılmıştır. Katliamın firari sanıkları zaman aşımından yararlandırılmıştır” ifadelerini kullandı.

“TOPLUMU BÖLMEK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPMAYA DEVAM EDİYORLAR”

Aradan geçen 29 yıla rağmen 33 insanımızın canice yakılarak öldürülmesine hala katliam denmediğinin altını çizen Dilek Çakman; “Ne yazık ki aynı coğrafyada barış içinde, kardeşçe bir arada yaşama zeminimizi hedef alanlar bugün de iş başındadır. Aradan geçen 29 yıla rağmen 33 insanımızın canice yakılarak öldürülmesine hala katliam demiyorlar. Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan katliama “Sivas olayları”,  katledilen insanlara “vefat edenler” demeyi sürdürüyorlar. Sömürü, haksızlık ve hukuksuzluk üzerine kurulu yönetimlerini baskı ve zora dayanarak ayakta tutmaya çalışanlar toplumu daha fazla kutuplaştırmak, bölmek için ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar” diye konuştu.

“KATLİAMLARA, ÖLÜMLERE ALIŞMAYACAĞIZ, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Çakman, zor ve sömürü düzenine uymayacaklarını, yaşananların insanlığa karşı işlenen katliamları unutmayacaklarını vurgulayarak, “Hayatımızın her hücresinin ülkeyi karanlığa boğmak isteyen gerici yobaz zihniyetle kuşatılmasına seyirci kalmamızı istiyorlar. Aydınlıktan, bilimden, laiklikten, seküler yaşamdan vazgeçmemizi,  iktidarlarına biat eden kullara dönüşmemizi istiyorlar. Her geçen gün daha çekilmez hale gelen baskı, zor ve sömürü düzenine teslim olmamızı, insanlığa karşı işlenen katliamları unutmamızı bekliyorlar.KESK olarak, yirmi dokuzuncu yıl dönümü vesilesiyle, Sivas Katliamı nezdinde yaşadığımız tüm katliamları bir kez daha lanetleyip yaşamını yitiren insanlarımızı saygıyla anarken diyoruz ki: Katliamlara, ölümlere alışmayacağız, unutmayacağız, unutturmayacağız. Karanlığa teslim olmayacağız. Kutuplaştırma siyasetine karşı zenginliğimiz olan farklılıklarımızı ısrarla ve inatla koruyacağız.” şeklinde konuştu.

“BİR ARADA YAŞAM MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Kamu Emekçileri Sendikaları Federasyonu (KESK) olarak yaşananların hesabını soracaklarını hatırlatan Çakman,  “Dostluğu ve sevgiyi, onlarla birlikte büyüsün, bütün dünyayı sarsın diye yeni doğmuş tüm bebeklerin yüreğine yazmak” için; Özgür, demokratik, laik bir ülkede barış içinde bir arada yaşam mücadelemize devam edeceğiz. Yaşadığımız katliamların hesabını barışın, kardeşliğin, emeğin ülkesini kurarak soracağız.” dedi.

Editör: TE Bilisim