Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonunca Sakarya'da düzenlenen Budokaido Kumite ve Kata Türkiye Şampiyonası tamamlandı. İbrahim Damar antrenörlüğündeki Wushu Budokaido takımı sporcularından Alperen Utku Türkiye Şampiyonu oldu.

Serdivan Spor Salonu'nda 30 ilden 91 kulüp ve bin 50 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonanın son gününde kumite mücadeleleri yapıldı.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2022 yılı faaliyet programında yer alan ve Sakarya'da yapılan Türkiye Budokaido Şampiyonası ilk gününde tatamiye çıkan ilimiz sporcularından Alperen Utku kata dalındaki performansı ile rakiplerini geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu.

İlimizden Fight Club 14 Spor Kulübü, Bolu Belediyespor Kulübü, Bolu Mavi Dalgalar Spor Kulübü ve Sarıcaer Spor Kulübünden 12 sporcu, 1 antrenör ve 1 idarecinin katıldığı turnuva sona erdi.

Turnuvanın ardından çeşitli kategorilerde dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, çocukları ve gençleri vatana millete bağlı terbiyeli gençler olarak yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, Uzak Doğu sporlarının buna katkısının önemli olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim