Koronavirüs tedbirlerine yönelik uygulanacak tam kapanma öncesinde Bolu’da seyahat izin belgesi almak isteyen vatandaşlar Bolu Valiliği önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Seyahat izin belgesi almak için Bolu Valiliği önünde bekleyen kalabalığa Polis ekipleri de sosyal mesafeye uyulması için sık sık uyarıda bulundu.

Haber: Aslı Akış

İçişleri Bakanlığı, 29 Nisan Perşembe günü başlayıp 17 Mayıs Pazartesi sabah saat 05.00'te sona erecek olan tedbirlerle ilgili genelgeyi 81 il valiliğine gönderdi. Sokağa çıkma kısıtlaması süresince vatandaşların şehirlerarası seyahatine zorunlu haller dışında izin verilmeyecek. Seyahat izin belgesi olmayanlara uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu ulaşım araçlarında bilet kesilmeyecek.

Sokağa çıkma kısıtlaması süresince vatandaşların şehirlerarası seyahatine zorunlu haller dışında izin verilmeyecek. Buna karşın, zorunlu bir kamusal görevin ifası kapsamında ilgili bakanlık ya da kamu kurum veya kuruluşunca görevlendirilmiş olan kamu görevlileri kurum kimlik kartı ile birlikte görev belgesini ibraz etmek kaydıyla bu hükümden muaf tutulacak.

Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat etmek amacıyla herhangi bir cenaze yakınının e-Devlet kapısındaki İçişleri Bakanlığına ait e-Başvuru veya ALO 199 sistemleri üzerinden yapacakları başvurular sistem tarafından vakit kaybetmeksizin otomatik onaylanarak cenaze yakınlarına seyahat izin belgesi oluşturulacak.

BOLU VALİLİĞİ’NİN ÖNÜNDE İZİN KUYRUĞU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şehirlerarası seyahat kısıtlaması olacağını duyurmasının akabinde sabah saatlerinden itibaren Bolu Valiliği önünde seyahat izin belgesi almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Şehirlerarası seyahat yasağında özel araçları ile seyahat etmek isteyen vatandaşlar, Bolu Valiliği’nden izin belgesi alarak seyahat edebilecekler.

Editör: TE Bilisim