Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika’da karşılanmamasına ilişkin, “Biden… Herif bunak. Ben mahallemin çocuğunu başkasına dövdürtmem. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na da hakaret ettirmem. Bunak Coni bize ayar veremez” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüşmeler için gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nde, uçaktan indiği sırada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hiçbir Amerikalı yetkili tarafından karşılanmaması, büyük tepki çekti. Konuyla ilgili Bolu Belediyesi Ekim Ayı Meclis toplantısında da Amerika’yı kınayan ve Türkiye’deki Amerika üstlerinin kapatılmasını isteyen bir önerge gündeme sunuldu.

“ÜLKEMİN ONURU CUMHURBAŞKANI’NA YAPILAN HAKARETTEN ETKİLENİR”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da önerge oylaması öncesinde sert bir konuşma yaparak, Amerikan Başkanları’na ateş püskürdü. Cumhurbaşkanı’nın vasfını hatırlatan Özcan, “İçim sızlıyor, neden sızlıyor biliyor musunuz? Sayın Cumhurbaşkanı’nı ben eleştirebilirim. Siyasi rakibimizdir. Ama Sayın Cumhurbaşkanı sadece AK Parti Genel Başkanı değil. Ülkenin bütünlüğünü temsil eden Cumhurbaşkanı, Anayasa’mız böyle diyor. Dolayısıyla benim ülkemin onuru ve gururu Sayın Cumhurbaşkanı’na yapılan hakaretten etkilenir. Böyle şey olmaz. Biz bunu kabul etmiyoruz. Sayın Erdoğan Amerika’ya gidiyor, bir tek Amerikalı yetkili karşılamıyor, bizim Dışişleri Bakanı karşılıyor. Böyle bir rezillik olmaz” dedi.

“ŞİMDİ BİR DE BUNAK CONİ ÇIKTI”

Amerikan Başkanları tarafından yapılan hakaretleri sıralayarak, Joe Biden için bunak tanımlamasını yapan Özcan, “Daha önce de oldu. Bir tane Obama vardı, fotoğraf koyuyor oraya, Sayın Cumhurbaşkanı’mızla konuşurken elinde beysbol sopası.  Mesaj bu kardeşim, mesaj. Sen kime ne mesaj veriyorsun? Beğenirsin, beğenmezsin iç politikada Recep Tayyip Erdoğan’ı ama şu anda Türk Milleti’ni o temsil ediyor. Türk Milleti’ne de biz böyle hakaret ettirmeyiz. Öbürü, ‘Yok budalalık yapma’ diye mektup yazıyor. O sarı kafa vardı ya, peruklu. Peruklu Coni. Şimdi bir de Bunak Coni çıktı. Biden… Herif bunak. İsim hatırlamıyor, hafıza yok, hiçbir şey yok. Aynı binadasın, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı zaten karşılamamışsın, adam seninle 10 dakika bir şey istişare etmek istiyor. Ne demek ya? Devletlerarasında böyle bir şey var mı” diye konuştu.

“MAHALLEMİN ÇOCUĞUNU BAŞKASINA DÖVDÜRTMEM”

Cumhurbaşkanı’na hakaret ettirmeyeceklerini belirten Özcan, “Sen büyük devletsin, biz senin sömürgen miyiz? Cumhurbaşkanı’na hakaret ediyor bunlar, biz sahip çıkıyoruz, bir yanlışlık yok mu? Amerikan büyükelçisine, konsolosuna biz randevu vermiyoruz, biz tepki gösteriyoruz. İşte aramızdaki fark bu. Ben mahallemin çocuğunu başkasına dövdürtmem. Kendim eleştiririm. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na da hakaret ettirmem. Arkadaşlarımız da zaten bu düşüncelerle bu önergeyi vermiş” ifadelerini kullandı.

“SAYIN CUMHURBAŞKANI, ‘YALNIZ DEĞİL’ DİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yalnız olmadığını ifade eden Özcan, “Sayın Cumhurbaşkanı, ‘yalnız değil’ diyoruz. Amerika’ya karşı dik durmalı diyoruz. Amerika artık haddini aştı. Biz Amerikan sömürgesi değiliz. Yıllardır oyunlarla Alevi’yi Sünni’yi birbirine düşürmeye, Kürt’ü, Türk’ü birbirine düşürmeye çalıştı. PKK terör örgütüne vermiyor mu, senatodan karar çıkmadı mı? 177 milyon dolarlık silah veriyor hala. Biz de İHA’larımızla, SİHA’larımızla YPG ile mücadele ediyoruz. Ben bunu kabul edemiyorum, FETÖ… FETÖ  de bir taşeron örgüt. Kim besleyip büyüttü? Hala FETÖ’nün başsındaki adam Amerika’da oturuyor. Allah onun bin türlü belasını versin” kelimelerini kullandı.

“ONDA DA O YÜREK OLDUĞUNA İNANIYORUM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Amerikan üslerini kapatacak kadar yürekli olduğunu savunan Özcan, “Kusura bakmasın kimse, Erdoğan’ı biz eleştirebiliriz. Muhalefet olarak demokrasilerde bizim hakkımız. Ancak Erdoğan ülkenin Cumhurbaşkanı olduğu sürece biz Erdoğan üzerinden Türkiye Cumhuriyeti’ne, Türk Milleti’ne hakaret edilmesine izin vermeyiz. Burada hem Cumhurbaşkanı’na bir sahiplenme var, hem de hükümete bir çağrı var. NATO’dan çık, Kürecik askeri üssünü kapat, İncirlik askeri üssünü kapat. Eğer, ‘Dünya 5’ten büyük’ diyorsa Sayın Cumhurbaşkanı’mız, katılıyorum en sevdiğim sözü, ‘Sen kiminle dans ediyorsun ey Amerika, kapatıyorum İncirlik Üssü’nü, kapatıyorum İncirlik Radar Üssü’nü, çıkıyorum NATO’dan demesini bekliyorum. Onda da o yürek olduğuna inanıyorum. Bunak Coni bize ayar veremez” şeklinde konuştu.

Özcan’ın konuşmasının ardından, Bolu Belediye Meclisi Amerika’yı kınadı.

Editör: TE Bilisim