12 Kasım 1999 depreminin yıl dönümünde, Türkiye Değişim Partisi (TDP) Bolu İl Başkanı Mithat Eser, mesaj yayımladı.

Depreme karşı önlem alınması gerektiğini belirten İl Başkanı Mithat Eser’in mesajında şu ifadeler yer aldı:

“CANIMIZI YAKTI”

“Bolu konumu bakımından Türkiye’nin en etkin fay hatlarından birisinin tam üstünde yer alıyor.  12 Kasım 1999 yılında meydana gelen 7.2’lik büyük depremde, Bolu ve Düzce olarak, bu fay hattı canımızı yaktı. Yüzlerce insanımız hayatını kaybederken binlercesi yaralandı ve hayatları boyunca kurtulamayacakları yaralarla yaşamaya mecbur kaldı.”

“ACILARINI HALA UNUTMADIK”

“O karanlık kasım gününün üzerinden 22 yıl geçti. Ancak acılarını hala unutmadık ve unutmamak da yine bizleri hayata bağlayacak önemli bir etken. Unutmamalıyız çünkü Bolu deprem riskini her gün yaşıyor. Dolayısıyla her Bolulu hemşehrim mutlaka mahallesindeki acil toplanma noktasını öğrenmeli, evinde deprem çantasını bulundurmalı ve deprem anı ile deprem sonrasında yapılması gerekenleri bilmelidir. Öte yandan yöneticilere de düşen büyük bir görev var. Ne yazık ki ilimizde hala depreme karşı yeterli dayanıklılığa sahip olmayan binalar var. Mutlaka kentsel dönüşüm kapsamına alınmalıdırlar. Bu  noktada da Türkiye Değişim Partisi olarak gereken adımı atmak için tüm çalışmalarımızı yürütüyoruz.”

“DEPREM DEĞİL TEDBİRSİZLİK ÖLDÜRÜR”

“Bu düşüncelerle 12 Kasım 1999 depreminin yıl dönümünde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına baş sağlığı diliyor, acı günün izlerini hala taşıyan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Unutmayalım deprem değil, tedbirsizlik öldürür.”

Editör: TE Bilisim