Türkiye Futbol Federasyonu takımlara akademi zorunluluğu getiriyor. Yeni sezondan başlayacak şekilde Süper Lig ve Spor Toto 1. lig takımlarını 2024-2025 futbol sezonunda geçerli olmak üzere B Takım kurulması için takımlara resmi yazı gönderildi.

Özel Haber: Burhan Yeşiltaş-Fahri Gündüz

Kulüplerin kurulacağı B Takımları, 3. Ligde gruplarda yer alacak. Genç yeteneklerin çıkması için akademi zorunluluğa önem veren TFF, 15 Mart 2023 tarihine kadar kulüplerin karar vermesi istendi

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kulüplere gönderilen yazıda; “Genç yeteneklerin Türk futboluna kazandırmasına yönelik projelerimiz çerçevesinde 2023 - 2024 Sezonundan itibaren Spor Toto Süper Lig Kulüplerimiz, 2024 - 2025 Sezonundan itibaren ise Spor Toto 1. Lig'de Kulüplerimiz için Akademi zorunluluğu getirilecektir.

Bu kapsamda kulüplerimizin Akademilerinden yetişecek oyuncuların yarışma ortamında gelişimini tamamlaması ve daha fazla tecrübe edinmelerini temin etmek amacıyla bir defaya mahsus olmak üzere Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig'de yer alan kulüplerimizden dileyenlerin 2023-2024 Sezonundan itibaren B Takım kurmak suretiyle TFF 3. Ligde yarışmaları planlanmaktadır.

B Takım kurmak isteyen kulüplerimiz TFF 3. Ligde yer alan gruplara dağıtılarak, lig yeniden dizayn edilecektir.

B Takım Oyuncu Uygunlukları, ATakım ile B Takım arasındaki oyuncu geçişleri ve diğer tüm hususlar B Takım kuracağını bildiren kulüplerimiz ve TFF 3. Ligdeki Kulüplerimiz ile istişare edilmek suretiyle belirlenecek ve karara bağlanacaktır.

Yukarıda izah olunan nedenlerle 2023 - 2024 Sezonundan itibaren B Takım Kurmak isteyen kulüplerimizin bu taleplerini 15 Mart 2023 mesai bitimine kadar Federasyonumuza yazılı olarak bildirmeleri gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Editör: Ahmet İshak GÜLEN