Milli Mücadele’nin sembolleşmiş şehirlerinden biridir İzmir. İşgalcilere ilk kurşunu atan Hasan Tahsin ile başlatırsak süreci, 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşuna kadar olan zaman diliminde vatanı kurtarmak için verilen mücadelenin bir nişanesi olarak hafızalarda yer alır. Bu şehrin siyah beyazlı köklü kulübü Altay ile yapılan futbol müsabakaları Boluspor camiası için her zaman önemli olmuştur. Alınan skorlardan bağımsız olarak iki kulübün arasındaki dostluk uzun zamandır devam etmektedir. Altay ekibi belki de tarihindeki en kötü dönemlerden birinden geçmekte, transfer yapma yasakları devam etmekte. Mevcut kadroları bu ligi taşıyabilecek kapasitenin altında. Ya 18-20 yaş aralığında genç futbolcular ya da jübile zamanları gelmiş yaşları 40’ları deviren futbolcularla mücadele etmekteler. Altay takımının içindeki hale bakılınca Boluspor’un İzmir’den galibiyetle ayrılması tahmin edilen bir durumdu ve sonuç kırmızı beyazlı ekibin 1-0’lık üstünlüğüyle tescil edildi.

Manisaspor mücadelesi Turkcell Süper Ligi’nde oynanan MKE Ankaragücü – Çaykur Rizespor maçında yaşanan olaylar sebebiyle ertelenen takvimden dolayı 21 Aralık tarihinde oynandı. Bu maçta Boluspor takımı üç puan alabilmek için nasıl bir kurgu ile sahaya çıkılması gerekiyorsa, o şekilde sahaya çıktı ve hazırlanan oyun planı sahaya yansıtabildi. Seyir zevki açısından üst düzey bir maç olmasa da hedeflediği galibiyete ulaşabildi Boluspor.

Deplasmanda oynanan Çorum Futbol Kulübü maçı ile sezonun ilk devresini kapandı. Çorum deplasmanında da aslında Altay ve Manisa maçlarına benzer bir oyun planı ile sahaya çıkıldı. Tek fark üretilen pozisyonlar skora çevrilemedi ve ev sahibi ekibin galibiyeti ile maç sonlandı. Teknik ekibin bahsettiği kadro derinliğinde yaşanan problemler bu maçta kendini gösterdi.

Ligin ilk yarısına bakıldığında Boluspor takımı 6 galibiyet, 7 mağlubiyet, 4 beraberlik ile 22 puan toplayıp, 10. sırada kendine yer buldu. Mevcut oyuncu grubu ile tablo ancak bu kadar iyi olabilir. Yalçın Koşukavak’ın takımın başına geldikten sonraki süreçteki maçları değerlendirirsek, oyun planı futbolcu kadrosunu da düşünerek öncelikle gol yemeyeyim, hücum organizasyonlarda istediklerimizi çok yapamamaktayız ama duran toplar ile gol bulabilecek bir ekibe sahibim; bu verilere göre bir oyun şablonu ile sahaya çıkıp, toplayabildiğimiz kadar puan toplarız izlenimi verdi ve başarılı da olundu.

Play off grubu ile 7 puan fark var. Önümüzde de bir transfer süreci olacak. Eğer ki on numara tarzı bir oyuncu, orijinal bir forvet, oyunu iki yönlü oynayabilen bir orta saha ve skora katkı sağlayabilecek kenar oyuncuları takıma katılabilirse çok kısa sürede Boluspor kendini play off potasının içinde bulabilir. Yönetimin zaman zaman deklare ettiği gibi kulübün mali imkanları iyi durumda olmasa da beklenen transferler yapılarak üst sıralarda yer alma hedefinden uzaklaşılmayacağı akılların bir köşesinde kalmalı.