Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Bolu’da 2020 yılında kişi başına kullanılan günlük su miktarını, 179 litre olarak açıkladı.

Haber: Oğuzhan Eke

Su ve atık su istatistiklerini belirlemek adına TÜİK;  50 ve daha fazla kişi çalıştıran imalat sanayi işyerlerinden, kurulu gücü 100 megavat üzeri olan tüm faal termik santrallerden, altyapısı tamamlanmış tüm Organize Sanayi Bölge Müdürlüklerinden, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne referans yıl için üretim beyan eden maden işletmelerinden ve tüm belediyelerden veri topluyor. Bu kapsamda 2020 yılı verilerin toplayan TÜİK, 2020 yılında Bolu’da kişi başına tüketilen su miktarını açıkladı.

Açıklanan verilere göre, Bolu’daki belediyeler tarafından içme ve kullanma suyu şebekesine çekilen kişi başı günlük ortalama su miktarı 179 litre olarak hesaplandı. Kanalizasyon şebekesi ile deşarj edilen kişi başı günlük ortalama atıksu miktarı 267 litre olarak aktarıldı.

Düzce’de ise belediyeler tarafından içme ve kullanma suyu şebekesine çekilen kişi başı günlük ortalama su miktarı 204 litre olurken, kişi başı günlük ortalama atıksu miktarı 145 litrede kaldı.

Editör: TE Bilisim