Adalet hizmetleri sınıfının oluşturulması gerektiğini belirten Türk Büro-Sen Bolu Şube Başkanı Kenan Yavuz, “Adalet hizmetleri sınıfı oluşturulması ve kurumiçi uzman katiplik kadrolarının ihdas edilmesi gerekmektedir” dedi.

Basın Bülteni

Türk Büro-Sen Bolu Şube Başkanı Kenan Yavuz, adalet hizmetleri sınıfına ve kurum içi uzman katiplik kadrolarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Süreç boyunca izlenecek yolu aktaran Yavuz, çalışmanın gerekliliğine dikkat çekti. Açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Adalet Hizmetleri Sınıfı oluşturulması ve Kurum İçi Uzman Katiplik kadrolarının ihdas edilmesine yönelik Kanun teklifi çalışmaları Türk Büro-Sen Genel Merkezince devam etmektedir. Adalet çalışanların özlük (maaş, ücretler) haklarının geliştirilmesi ve iyileştirilmesinin yolu, sınıf ve unvan değişikliğinden geçmektedir. Bu nedenle;  Adalet Hizmetleri Sınıfı ve Kurum İçi Uzmanlık (adalet çalışanı bütün personelin faydalanacağı) kadrolarının ihdası için, kanun teklifi hazırlanarak en yakın zamanda Genel Merkezimizce Türkiye Büyük Millet Meclisine taşınacaktır.”

“Adalet çalışanları bir bütündür. Bu sebeple Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatı ve HSK çalışanlarının da Adalet Hizmetleri Tazminatından faydalandırılması çalışanların motivasyonunu yükseltecektir. Ayrıca Yüksek Yargı Tazminatından Yargıtay Başkanlığı, Danıştay Başkanlığı ve Sayıştay Başkanlığı çalışanlarının da faydalandırılması ile Sözleşmeli Zabıt Katiplerinin de biran evvel kadroya geçirilmesi çalışma barışını koruyacaktır.”

Türk Büro Sen 30 yıllık tecrübesi, bilgi birikimi ile Adalet çalışanlarını, hak ettikleri özlük haklarına kavuşturacak çalışmaları yapıyoruz,  yapmaya da devam edeceğiz. İnşallah mutlu yarınlar için haklı mücadelemiz ile Hak eden Hak ettiğini en kısa zamanda alır.”

Editör: TE Bilisim