İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2022 yılını Afet Tatbikat Yılı ilan ettiklerini belirterek, “Bu yıl 54 bin afet tatbikatı yapacağız. Niye Afet Tatbikatı Yılı olarak ilan ettik? Türkiye'de afet tatbikatı ile her vatandaşımıza dokunmayı arzu ediyoruz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, afetlere toplum bilgisi açısından da hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek, “2022’yi Afet Tatbikat Yılı olarak belirlediklerini geçtiğimiz yılsonu “Türkiye Afet Risk Azaltma Planı Çalıştayı”nda yaptığı konuşmada duyurmuştu.

Afetlerde toplanma alanları konusunda uzun süredir ciddi çalışma yapıldığına dikkati çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sayı ve nitelik olarak bu alanların geliştirildiğini bildirdi.

“55 MİLYON KİŞİYE EĞİTİM VERDİK”

Türkiye genelindeki toplanma alanı sayısının 27 bin 817 olduğuna işaret eden Bakan Soylu, geçen yılın afet eğitim yılı ilan edildiğini ve 55 milyon kişiye eğitim verildiğini hatırlattı.

Soylu, “Bu yılı 'Afet Tatbikat Yılı' olarak ilan ettik. Amacımız afet eğitim yılındaki teorik bilgiyi pratiğe dökmektir. Bu yıl 54 bin afet tatbikatı yapacağız. Türkiye'de afet tatbikatıyla her vatandaşımıza dokunmayı arzu ediyoruz. 54 bin tatbikat hedefine de ulaşacağız." diye konuştu.

İl Afet Risk Azaltma Planlarının 81 ilde tamamlandığını anımsatan Soylu, alınacak tedbirler ve atılacak adımların belirlendiğini ifade etti.

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı'nın da tamamlanmak üzere olduğunu açıklayan Soylu, afet konusunda Türkiye'nin dünyaya örnek olacak bir anlayışı ortaya koyduğunun altını çizdi.

“TÜRKİYE AFET SONRASI İYİLEŞTİRME PLANLARINI HAZIRLIYORUZ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığında düzenlenen "AFAD Akreditasyon Sertifika Belgesi Teslim Töreni"nde ise Türkiye'nin afet risk azaltma planını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bir taraftan bunu yapıyoruz, bitiyor. Türkiye afet sonrası iyileşme planlarını hazırlıyoruz. Türkiye Afet Müdahale Planı'nda gördüğünüz birtakım revizyonlar yapmaya çalışıyoruz. Yani mümkün olduğunca buna hazırlık yapmak için gayret sarf ediyoruz. Türkiye Afet Müdahale Planı'nda da illerimizi tatbikatlara hazırlıyoruz, Afet Müdahale Planı'nın yönetilmesine hazırlıyoruz. Bunların her biri kendine ait önemli sorumluluklar gerektiren bir meseledir" ifadelerini kullandı.

“DEPREM HAREKETLİLİĞİMİZ GİDEREK ARTMAKTADIR”

Türkiye'nin afetselliği yüksek olan bir ülke olduğuna dikkati çeken Soylu; "Deprem hareketliliğimiz giderek artmaktadır. Bütün bilimsel veriler ciddi depremlerle karşı karşıya olduğumuza işaret etmektedir. Öte yandan, afet yönetimi konusunda ciddi mesafe aldığımız açıktır. En önemlisi de afet konusunda dünya ile aramızdaki makası kapattığımızı rahatlıkla ifade edebilirim." Diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim