ÜLKEMİZDE TAHSİL YAPMANIN ZORLUKLARI!

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretimde okuyan Ömer ÇAĞLIN isimli bir vatandaşımızın Anadolu Üniversitesi, Rektörü Sayın Fuat Erdal, YÖK ve YÖK başkanı Sayın Erol Özvar ve netice olarak ilgili Sayım Milletvekillerine yaptığı ama şimdiye kadar hiçbir duyarlılık yapılmadığı sorunlarını bizlere anlattı.

Ülkemizde tahsil yapmanın her ne hikmetse ne kadar zorlaştırıldığını bu yazımızda okuyabilirsiniz!

Ömer Bey’in verdiği bilgileri paylaşmak ta bizlerin görevi doldu ve buradan aynen aktarıyorum.

Merhabalar, ben Anadolu Üniversitesi Açık Öğretimde okuyorum. Açık öğretim Fakültesi 19 Ağustos Cumartesi saat 14.00 da yapılan Yaz Okulu Sınavını (Bu sınav için 850 TL yatırdık) mağduriyet yaşayan binlerce öğrencinin sosyal medyadan okul yönetimine sesini duyurmak için yazılı ve görsel basından attığı tüm tweet, email, mesaj vb... lere ve koşulların yüz yüze sınav için uygun olmamasına rağmen sınav yüz yüze olarak yapılmıştır, maalesef on binlerce aday Diyarbakır, Mardin, Malatya, Kahraman Maraş, Hatay, Gaziantep...(Deprem bölgesindeki ulaşım sıkıntısı, Sınav merkezinin uzaklığı, Sınav merkezinin depremden dolayı hasarlı olması, Devam eden artçı sarsıntılar, aşırı sıcaklar, yaşı büyük adayların sağlık sorunları, insanların farklı nedenlerden dolayı şehir değiştirmiş olması nedeniyle vb... nedenlerden dolayı) bu sınava girememiş büyük bir mağduriyet yaşanmıştır. Mezun olmak için tek dersi yada birkaç dersi olan adaylar dahi mağdur olmuşlardır. Mağdur olan adaylar için herhangi bir Telafi sınavı yapılmamış, sınav ücretleri iade edilmemiş ve şu ana kadar okul yönetiminden resmi bir açıklama dahi yapılmamıştır maalesef. AÖF Güz Dönemi Sınavının Online Olacağı açıklamasının yapılmasını talep ediyoruz, zira sınav online olmazsa yine mağduriyetler yaşanacağı aşikardır.

Harç ücretlerine gelen zamlardan sonra depremzede adaylar için Okumak Adeta Lüks Hale Gelmiştir.

Bir sonraki dönem olan Güz Dönemi ara Sınav tarihi 09-10 Aralık 2023, Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı ise 20-21 Ocak 2024 şeklindedir.

 YÖK Başkanı Sn Erol ÖZVAR dört deprem bölge ilinde (Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki Üniversitelerde bu yıl da Uzaktan Online Eğitim açıklaması yapmış lakin Açık Öğretim okuyan Depremzede adaylar hakkında bir açıklama yapmamıştır.

Deprem bölgesinde yaşanan mağduriyetler göz önüne alındığında (Hayat şartlarının zorluğu, ulaşım ve barınma imkanlarının zorluğu, sınav giriş yerlerin uzaklığı, hasarlı okulların binaların çok olması, adayların yaş ortalaması yüksek oluşu ve bedensel ve farklı sağlık sorunlarının olması, vb. nedenlerden dolayı) Güz dönemi sınavının yüz yüze yapılması durumunda yine yaz okulu sınavında yaşanan sorunların tekrar edeceğini ve yine on binlerce adayın sınava giremeyeceği aşikardır. Bu Sebeple önceliğin insan ve insan hayatı olması gerektiği ön görülerek, mezun olmak için tek dersi yada birkaç dersi olan adaylarda göz önünde bulundurularak Hiç kimsenin mağdur olmaması için AÖF Güz Dönemi Sınavının Online Olacağı açıklamasının yapılmasını talep ediyoruz, zira sınav online olmazsa yine mağduriyetler yaşanacağı aşikardır.

Online sınavda kopya çekilmemesi içinde sınav süresinin gayet kısa tutulmasını talep ediyoruz ki böylece kimse mağdur olmasın.

Ayrıca Güz döneminde mezun olacak depremzede adaylar dikkate alınarak Kamu Personel Alım ilan ve tarihlerinin 2024 yılının Mart ayından itibaren yayınlanmasını,

Kamu Kurumlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının 2024 Mart ayından itibaren yapılmasını ve Kamuya personel istihdamında Deprem Mağduru Adaylara Öncelik verilmesini, talep ediyoruz. Bu durumun deprem bölgesinin kalkınmasına olumlu etki yapacağını düşünüyoruz.

Deprem bölgesinde ki öğrenciler yaşadıkları sıkıntı ve tüm zorluklara rağmen okumak, hayata tutunmak için gayret sarf ediyor, ilgi alaka ve destek rica ediyorlar. Lütfen bu insanların sesini duyun, onlara umut olun. Online sınav hakkımız.

Saygılarımla