Tarım Orman İl Müdürlüğü ve Bolu TSO işbirliğinde, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında kırsal ekonomik altyapı yatırımlarının desteklenmesi 2021-2022 dönemi ve Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminerde, Bolulu üreticilere tarım yatırım destekleri ve teşvikleri anlatıldı.

Haber: Servet Gökçek

Seminere; Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Özkoparan, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı Fidan, birlik başkanları, sektör temsilcileri ve üreticiler katıldı.

“İLİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Seminerde konuşan TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Özkoparan, üzerlerine düşen her şeyi yapacaklarını aktararak, “Programın ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bir programın hayata geçirilmesine birçok kurumun eş güdümlü olarak çalışması gerekir. Üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

“BÜTÜN ÇİFTÇİLERİMİZİN YARARLANMASINI İSTİYORUZ”

Bolu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı Fidan, hibe desteğinden çiftçilerin yararlanmalarını istediğini söyleyerek, “Bakanlığımızın yüzde elli destek verdiği, ekonomik yatırımlar ve makine ekipman alımı için başvuran bütün çiftçilerimizin bundan yararlanmasını istiyoruz. Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu bu projenin öncelikle Bolu ve ilçelerine Türk tarımına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“BU BİR FIRSAT”

Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat, projede yenilikler olduğunu ve köydeki çiftçilerinde yararlanabileceğini belirterek, “Bu proje yaklaşık 17 ilde uygulanıyor. Bu projede yenilikler var. Özellikle alet, makine dediğimiz küçük üreticinin, yani bizim köydeki çiftçimizin yararlanabileceği şekle getirilmiş hali var. 2 bin TL’den 600 bin TL’ye kadar bir makine alabiliyoruz. Burada önemli konulardan birisi şu; bilgi, belge sisteme yüklenirken ufak, basit hatalardan dolayı yararlanamayabiliyoruz. Bunu yaparken özellikle dikkat edilmeli. Biz zaten yardım ediyoruz ama biz bilgisayara bu bilgileri çiftçi adına girilmesini yapamıyoruz. Zaten mevzuat gereği uygun değil. Piyasa da sizler adına sisteme girecek kişiler var. Onlarla irtibat edelim. Çünkü tek başına birinin yapması zor. Her aşamada bilgi içerisinde olalım. Çünkü bu bir imkân, yararlanmak lazım. Alet, makine haricinde kümesler için güneş enerji sistemi devam ediyor. Büyükbaş, küçükbaş ağıl, süt sağma üniteleri vb. bunların hepsinde hibe desteği devam ediyor. İhtiyacımız varsa, yatırım yapmayı düşünüyorsak bu bir fırsat. Birinde 17 Aralık son diğerinde de 20 Ocak tarihi son. Bu müracaatları kaçırmayalım” şeklinde konuştu.

Seminerde, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hasan Şen tarafından programların ayrıntıları, başvuru şart ve süreçleri ile ilgili bilgilendirme sunumu da gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim