(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu Valisi Erkan Kılıç, 2023 yılı sonu itibariyle Bolu’da 11 bin 981 yabancı uyruklu vatandaşın bulunduğunu açıkladı.

Bolu’da yaşayan yabancı uyruklu vatandaş sayısına dair Bolu Valisi Erkan Kılıç bilgi verdi. Bolu Valiliğinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kılıç, detaylı sayıları paylaştı.

Bolu’da 11 bin 981 yabancı vatandaşı olduğunu belirterek, “2023 yılı sonu itibariyle ilimizde toplam 11 bin 981 yabancı bulunmakta. Bunun 4 bin 159’u yani yüzde 1.28’e ilimizin nüfusuna tekâmül ediyor, bunlar üniversitemizde okuyan öğrenciler ve çalışmak üzere gelen yabancılardan oluşmakta” dedi.

Geçici koruma statüsündeki yabancı sayısına ilişkin, “Bunun yanında 4 bin 22 kişi yani nüfusumuza 1.24 oranı bunun. Geçici korunma statüsünde olan yani Suriyeli olan kişi sayısı 2023 yılı itibariyle ilimizde 4 bin 22. Bunun da yarısı Gerede’de yarısı il merkezinde bulunmaktadır. 3 bin 800 kişi ise nüfusumuza oranı 1.17, uluslararası korunma kapsamında ilimizde bulunmaktadır. Bunlar bilindiği gibi ülkelerinde din, ırk veya bir görüşe mensubiyetinden dolayı ülkesinden ayrılıp, döndüğü zaman hayati tehlikesinin oluğu kişilerdir. Bunlar daha çok Avrupa ülkelerine ve Amerika’ya gitmek üzere ülkemizde ve ilimizde bulunan kişilerdir” ifadelerini kullandı.

Kılıç, sayının düşürülmesi için çalışacaklarını ifade ederek, “Dolayısıyla şu an, 2023 yılı itibariyle toplam sayımız 11 bin 981.  Bu sayıyı da düşürmek için İçişleri Bakanımızın talimatları doğrultusunda, kollukla beraber çalışma içerisinde bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ