Bolu Valisi Erkan Kılıç, tadilatı tamamlanmayan okullar hakkında bilgi vererek, velilerin serzenişte bulunduğunu söyledi. Kılıç;  “Biraz daha anlayış bekliyoruz” diyerek tadilatların en kısa sürede biteceğini ifade etti.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Haziran ayında okulların kapanmasıyla birlikte 40 okul tadilata girdi ancak 7 okulda çalışmalar tamamlanırken 33 okulda yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirilemedi. Bunun üzerine öğrenciler, yeni dönemin başlamasıyla tadilatlar tamamlanana kadar başka okullarda sabahçı-öğlenci yöntemine geçiş yaptı. Birçok veli ve öğrenci de bu duruma serzenişte bulundu.

Bolu Valisi Erkan Kılıç da katıldığı programda bu konuya değinerek, amaçlarının en ufak afette hiçbir çocuğun ve vatandaşın burnunun dahi kanamaması olduğu dile getirdi. Kılıç, biraz daha anlayış beklediklerini vurgulayarak en kısa sürede tadilatların tamamlanacağını ve okulların daha dayanıklı olacağını belirtti.

“TADİLAT BİTİNCE DAHA DAYANIKLI OKULLARIMIZ OLACAK”

Vali Kılıç, her türlü tedbiri aldıklarını vurgulayarak, “Bolu’ya özel bizlerde afet riskini azaltma planımız hazırlandı. Bu kapsamda bu çalışmaları sürdüreceğiz. Mesela okulları güçlendirme projesi. Velilerimizden haklı serzenişler geliyor. Okullarımız neden daha önce güçlendirilmedi, neden eğitime tam hazır olmadı diye. Biz bunlarla ilgili olarak bu afetin farkına vardığımız için aslında herkesin farkına varmış olması lazım. Biz bu okulları güçlendirmeye çalışıyoruz. Zamanlama açısından bir inşaata başlandığı zaman özellikle güçlendirme ve onarımda farklı durumlarla karşı karşıya kalınıyor. Süratli bir şekilde bunlar önümüzdeki kısa süre içerisinde hepsi bitmiş olacak. Çocuklarımızın Bolulu hemşerilerimizin hizmetine tekrar açılış olacak. Ama biz bunu yaparken çocuklarımızı okuldan, eğitimden geri kalmaması için Milli Eğitim Müdürlüğümüz her türlü tedbiri aldı.” şeklinde konuştu. 

“ÇOCUKLARIMIZ DEPREME, AFETLERE DAYANIKLI OKULLARDA KALACAK”

Bakım onarım çalışmalarının devam ettiğinde dikkat çeken Vali kılıç; “Öğretmenlerimiz, yeterli dersliğimiz var, okulumuz, imkanımız var çok şükür. Bunu biz çocuklarımıza, gençlerimize, öğrencilerimize bu imkanları seferber ettik. Biraz daha anlayış bekliyoruz. Az kaldı inşallah bitince daha sağlıklı, depreme, afetlere dayanıklı okullarda çocuklarımız kalacak. En ufak bir depremde, afette bir çocuğumuz bir vatandaşımızın dahi burnunun kanamasını istemiyoruz. Onun için bu tedbirler alınıyor. Çalışmalarda devam ediyor. İnşallah en kısa sürede de neticelenecek. Bu programların yapılması bu çalışmaların yapılması son derece önemli. Bunları bizler sürdüreceğiz. İnşallah önümüzdeki süreçte Bolu, afete daha hazır bir şekilde olacaktır. Hep beraber yerel yönetimleriyle, bütün kurumlarıyla biz çalışma içinde olacağız. Bu çalışmalarımızı da sürdüreceğiz.”  İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim