Bolu Valisi Ahmet Ümit, Tarih boyunca milletimizin ayrılmaz bir parçası, renkli kültürleri ile ülkemizin neşesi olan Roman vatandaşlarımızın ‘8 Nisan Romanlar Günü’nü kutladı.

HABER: ASLI AKIŞ

8 Nisan Dünya Romanlar Günü münasebetiyle İl Müdürleri ile birlikte ilimizdeki Roman vatandaşlarla buluşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, Roman vatandaşların barınma, eğitim, istihdam, sosyal hizmetler vb. konulardaki ihtiyaç, talep ve sorunlarını dinledi.

Bolu Valiliği koordinasyonunda Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğünce düzenlenen toplantıya; İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Cemal Keskin, Bolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdür V. Seçkin Özgen, ilgili kurum müdürleri ve Bolu Genç Romanlar Derneği Başkanı İsmail Demir ile Bolu Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Umur Can ile roman vatandaşlar katıldı.

VALİ ÜMİT, ROMAN VATANDAŞLARA SESLENDİ

Roman vatandaşlara hitap eden Bolu Valisi Ahmet Ümit, ,limizde roman vatandaşların sorunları ve çözüm çalışmaları, en üst düzeyde ele alındığını ve bu konuda birçok proje hayata geçirildiğini belirterek;  “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Nisan 2021 tarihli Genelgesiyle; 8 Nisan günü, başta eğitim, istihdam ve iskân sorunları olmak üzere; Roman vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne hız verilmesi, her türlü ayrımcılık zeminin ortadan kaldırılmasına yönelik yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve Roman kültürünün korunarak yaşatılması amacıyla “Romanlar Günü” olarak kutlanmaktadır.

Bu kapsamda; "Valiliğimizin koordinesinde ilimiz genelinde tüm kamu kuruluşlarımızla birlikte her türlü ayırımcılıkla mücadeleyi ve bu kapsamda farkındalığın artırılması çalışmalarımızı ilgililerle iş birliği içinde hassasiyetle sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

“KADİM BİR MEDENİYETİN EVLATLARIYIZ”

Vali Ahmet Ümit, Türk millerinin kimsenin kimseye üstünlüğünün olmadığı bir inanç ve kültüre sahip değerlerinden bahsederek; “Bizler yaratılanı severiz, yaratandan ötürü şiarıyla hareket eden şanlı bir milletin, kadim bir medeniyetin evlatlarıyız. Bizim inancımızda, kültürümüzde kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur.

“SAMİMİYETİNİZ, GÜLER YÜZÜNÜZ VE HAYAT ENERJİNİZLE HER ZAMAN GÖNLÜMÜZDESİNİZ”

Sizler her vatandaşımız gibi bizim kardeşlerimiz ve toplumumuzun güzelliklerisiniz. Hiçbir ayırım gözetmeksizin kadim vatanımızda birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte toplumumuzun bütününü oluşturuyoruz. Samimiyetiniz, güler yüzünüz ve hayat enerjinizle her zaman gönlümüzdesiniz ve tüm sorunlarınızı birlikte çözeceğiz.

Tüm dünyada dostça, kardeşçe ve huzur içinde, her şahsı kapsayan bir yaşam biçimi temennilerimle ümidiyle başta Bolu’da yaşayan roman vatandaşlarımız olmak üzere tüm roman vatandaşlarımızın 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü kutluyor; bu anlamlı günün birlik ve beraberliğimizi daha da perçinlemesine vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim