Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, Bolu’daki organize sanayi bölgelerinin doluluk oranını yüzde 99 olarak açıkladı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda sanayiciler ve iş insanları toplantısı düzenlendi. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin de katılım gösterdiği programda konuşan Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, Bolu’nun sanayideki son duruma ilişkin bilgileri paylaştı.

Bolu’nun farklı sektörlerde önemli bir noktaya geldiğine dikkat çeken Vali Yardımcısı Öztoprak, “Büyümeye deri, gıda, metal, ağaç, tekstil gibi alanlarda gelişen sanayisiyle, ilimiz de önemli katkılar sunmaktadır. İlimiz sahip olduğu kültürel ve tarihi değerlerle, eşsiz doğal güzelliklerle, yaz ve kış turizminde önemli bir destinasyon olmakla birlikte, Ankara ve İstanbul’un ortasında kara, hava, deniz ve demiryolu gibi ulaşım ağlarına yakınlığı ile de yatırımcılar için çok avantajlı bir konumdadır” dedi.

“25 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLMEKTEDİR”

Organize ve küçük sanayiler aracılığıyla Bolu’da 25 bin kişinin istihdam edildiğini de belirten Öztoprak, “İlimiz, kanatlı hayvan sektöründe Türkiye ihtiyacının büyük bölümünü karşılamaktadır. 2021 yılında bazı firmalarımız, ülkemizin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer almıştır. Öte yandan ilimizde metallerin işlenmesi ve preslenmesi sektöründe yan sanayi üretimi gelişmiştir. Dericilik ile özdeşleşmiş ilçemiz Gerede, Türkiye’nin en önemli deri üretim merkezlerinden biridir. 3’ü faaliyette, biri kamulaştırma aşamasında 4 OSB, 7 küçük sanayi sitesi, 1 teknoloji geliştirme bölgesi ve 3 Ar-Ge merkezine sahip ilimizde, yaklaşık 500 sanayi işletmesi bulunmakta olup bu işletmelerde yaklaşık 25 bin kişi istihdam edilmektedir” ifadelerini kullandı.

“DOLULUK ORANI YÜZDE 99’A ULAŞMIŞTIR”

Öztoprak, Bolu’daki organize sanayi bölgelerinin doluluk oranını da paylaşarak, “İlimizde yer alan büyük ölçekli firmaların uluslararası standartlar çerçevesinde üretim yapması, ihracatın artırılmasını önemli ölçüde desteklemektedir. Mevcut OSB’lerimizde ve TEKNOKENT’te doluluk oranı yüzde 99’a ulaşmıştır. Diğer taraftan kamulaştırma çalışmaları devam eden Yeniçağa OSB, kurulum aşamasında bulunan Dörtdivan OSB ve Islah OSB talebimizle de ilimiz önemli kazanımlar elde edecektir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim