(HABER-BURHAN YEŞİLTAŞ)-Boluspor teknik direktörü Yalçın Koşukavak, Türk futbolunda altyapının önemine değindi. Geçtiğimiz günlerde kırmızı beyazlılarla 1 yıllık sözleşme imzalayan Koşukavak, Türk futbolunun kurtuluş reçetesini açıkladı.

Koşukavak; “Altyapıdan oyuncu yetiştirmediğiniz, dışarıdan, alt liglerden bulmadığınız sürece yaşamanız her geçen gün imkansız olur. Bu Boluspor için değil, bütün kulüpler için geçerli” dedi.

“Altyapıda en kısa yatırım 5 yıl”

Kulüplerin 5-10 yıllık planlar yaparak alt yapılarına büyük önem vermelerine vurgu yapan Boluspor teknik direktörü Yalçın Koşukavak; “Bu benlik değil. Bu kulübün olması yani yapması gereken ilk işlerden bir tanesi. Ben şimdi eğer altyapıyla ilgilenirsem üç tane maç kaybettim. Siz ilk defa hemen istifa diye yazarsınız. Ben ne için buradayım bir kere ben uzun süre bu Boluspor'da çalışırım çalışmam. Altyapıda en kısa bir yatırım 5 yıl. Altyapıdaki kısa 5, ortası 10. Bugün Altınordu ortada, Altınordu bir oyuncusu, 5-10 yıl. Bir yıl bir kontrat alan, bir teknik direktör, sürekli skorla ölçütlenen bir teknik direktöre hocam ben altyapıya bak dediğiniz zaman antrenöre çok haksızlık edersiniz. Pazar günü de maç kritiği yazarsanız ya hoca ne oluyor ya? Yenemiyorsunuz Türkiye'nin iklimi bu. O yüzden Boluspor o taraflarda derin işler yapmalı. Benim uzmanlığım da oralara destek atacağım, fikir vereceğim. Ben İstanbulspor’da 3 yıl çalıştım bunları yaptım. Ama orada kontratım öyleydi. Şimdi benim kontratım 1 yıl. Bu sene bizi play-off’a sok, lige bırak veya  veya şampiyon yap. Benden beklenen bu.” şeklinde konuştu.

A takımın yanı sıra alt yapı ile ilgilenmesinin çok mümkün olmadığını sözlerinde ekleyen Koşukavak; “Ben buradan dönüp eski benim kaldığım tesise mesai verirsem bu iş sahamı aşmış olmam demektir. Benim beklentimin benden beklenenin aksine işler yapıyorum demektir. Bugün itibariyle bu çok mümkün değil benim açımdan ama sizin de dediğiniz gibi altyapıdan oyuncu yetiştirmediğiniz, dışarıdan, alt liglerden bulmadığınız sürece yaşamanız her geçen gün imkansız olur. Bu Boluspor için değil, bütün kulüpler için geçerli. Herkes gizli ihlas bence” dedi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ