Bolu Cumhuriyet BaşsavcıÖnder Yaman ve Bolu Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Özalp, koronavirüsün hükümlü ve tutuklulara bulaşmasını önlemek amacıyla 15 gün izole altında bulundurulan personeli kaldıkları yurtlarda ziyaret etti.

Haber: Aslı Akış

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, 15 gün izolasyonda,15 gün evde kalacak şekilde vardiyalar halinde nöbet hizmetlerini yerine getiren personelin ailelerinin ihtiyaçlarının da vefa destek gurubu tarafından karşılandığını ifade etti.

Önder Yaman konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Adalet Bakanlığımızın aldığı koronavirüs tedbirleri kapsamında Bolu cezaevlerinde görev yapan personelimizi izole edildikleri yurtlarda Adalet Komisyonu Başkanımız ve cezaevi müdürlerimizle ziyaret ettik.

Bilindiği üzere; cezaevi personelimiz kendileriyle birlikte hükümlü ve tutukluların koranavirüs hastalığından korunmaları için 15 gün izolasyonda,15 gün evde kalacak şekilde vardiyalar halinde nöbet hizmetlerini yerine getirmeye başlamış ve Bolu Valiliği’nce tahsis edilen Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalmaya başlamışlardı.

İaşeleri ve cezaevine ulaşımları Bolu Açık Ceza İnfaz Kurumumuzca sağlanan personelimizin izole kaldıkları dönemde ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere bulunan personel arasından vefa destek grupları oluşturulmuştu. Ülkemizin topyekun salgın hastalıkla mücadele verdiği bu dönemde her zaman olduğu gibi fedakarca görevini getiren kurum müdürleri ve personelimize teşekkür ediyoruz. Bu güne kadar en üst seviyede alınan tedbirler sayesinde an itibariyle koranavirüs pozitif olan cezaevi personelimiz, hükümlü ve tutuklumuz bulunmamakta olup, bugüne kadar alınan ve bundan sonra tavsiye olunacak tüm tedbirler takip edilmeye devam edilecektir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim