Kimi çorap örüp deprem bölgesine gönderdi, kimi umre parasını yolladı. Kimi yardım malzemelerini sırtladı, kimi konserveden bebek bezine, ısıtıcıya kadar akla gelen yardımları alarak afet bölgesine ulaştırmaya çalıştı. Onlardan biriydi 75 yaşındaki Fatma Ataş, bir elinde baston bir elinde kendi ördüğü patiklerle “Düşeriz biz yine kalkarız, biz birbirimizi bırakmayız, bizim milletimiz Türk milleti” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Türkiye yüzyılın deprem felaketini yaşıyorken Bolu’dan deprem bölgesine kamyon ve tırlarla yardım seferberliği devam ediyor. AFAD’ın Civril Mahallesi’ndeki deposuna vatandaşlar her gün binlerce ayni yardım getirip bırakıyor.

Civril köyünde ikamet eden 75 yaşındaki Fatma Ataş da depremzedelere yardım için elini taşın altına koydu, bölgede etkili olan soğuk havadan depremzedelerin üşümemesi için kendi ördüğü patik, yelek ve evinde bulunan diğer eşyaları da paketleyerek bir elinde baston bir elinde ise yardım paketleri ile AFAD deposunun yolunu tuttu.

AFAD deposunda bulunan yetkililere eşyaları teslim eden Fatma teyze, “Düşeriz biz yine kalkarız, biz birbirimizi bırakmayız, bizim milletimiz Türk milleti” dedi.

Evinden deprem bölgesine gidebilecek ne varsa getirdiğini söyleyen Fatma Ataş, “Allah’ım kolaylık versin. Rabbimden başka kimsemiz yok. Yardım edeceğiz, başka çaremiz yok. Mercimek, bulgur, çarşaf, patik, başörtüsü evimde olanlardan getirdim. Patikleri kendim ördüm. Yapabildiğim kadar yaptım. Rabbim bir daha böyle şeyler yaşatmasın” ifadelerine yer verdi.

Türk milletine başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Ataş, torununun da çalışmalara katılmak üzere deprem bölgesine gittiğini anlattı.

Editör: TE Bilisim