İzzet Baysal Yönetim Kurulu Mütevelli Heyet Üyesi Fatih Yamaner, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın talimatıyla bakanlığın belirleyeceği alanlarda konteyner ve prefabrik evler yapımına katkı verme kararı aldıklarını söyledi.

Türkiye, son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin açtığı yaraları sarmak için seferber oldu. Bu büyük felaketle ilgili kampanyalar başlatılırken İzzet Baysal Vakfı da acil ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu tırı deprem bölgesine gönderdi.

Haber: Aslı Akış

İzzet Baysal Yönetim Kurulu Mütevelli Heyet üyesi Fatih Yamaner beraberinde Mütevelli Heyeti Üyelerinden Atilla Uçar ve Kemal Sert ile birlikte AFAD’ın Civril Mahallesi’nde bulunan deposunda içlerinde pek çok gıda, hijyen ürünlerinin bulunduğu yardımları şiddetli depremler sonrası büyük yıkıma uğrayan bölgelere ulaştırılmak üzere gönderdi.

“ACİL ÖNLEM PLANI HAZIRLADIK”

İzzet Baysal Yönetim Kurulu Mütevelli Heyet üyesi Fatih Yamaner, İzzet Baysal Vakfı olarak acil önlem planı hazırladıklarının vurgu yaparak; “Bizde her duyarlı her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi İzzet Baysal Vakfı olarak acil önlem planı hazırladık. İki gün önce Vakıf Başkanımız Ahmet Baysal’ın da telekonferansla katılımı ve Bolu’da mütevelli heyet üyelerimizin katılımıyla yardım kampanyamıza şahsımızın dışında vakıf olarak da katılma kararı aldık. Yaptığımız görüşmeler neticesinde Valimiz Erkan Kılıç, Ticaret Odası Başkanımız, Belediye Başkanımız ve AFAD İl Müdürüyle istişare ederek bölgenin ilk öncelikli ihtiyaçlarını tespiti sağladık. Bu anlamda çocuk bezi, konserve yiyecekler ve hijyen pedleri gibi 1 tır’a yakın malzemeyi planladık.” şeklinde konuştu.

“ELİMİZDEN NE GELİYORSA VAKIF OLARAK YAPMAYA HAZIRIZ”

Yamaner, vakıf olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirterek; “Vakıf Başkanımızın talimatlarıyla aynı zamanda şunu da planlamayı düşünüyoruz. Bakanlığın belirleyeceği alanlarda bir süre sonra oradaki vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılayabilecek konteyner ve prefabrik evler yapımına da katkı verme kararı aldık. İzzet Baysal Vakfı, eğitim ve sağlıkta olduğu gibi zor durumda da pandemi olduğu gibi bugünde deprem anında da vatandaşlarımızın acısını belki tam dindiremeyiz ama yanlarında olduğumuzu her Bolulu vatandaş gibi bizde vakıf olarak hissettirmeye çalışıyoruz. Elimizden ne geliyorsa vakıf olarak yapmaya hazırız.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim