Yapılan yenilemeler sonrasında kapalı çarşı havasına bürünen pazar tüneline, “Aşağı Çarşı” ismi verilmesi önerildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’nun en büyük pazarı olan Büyük Pazar, her pazartesi günü binlerce kişiye hizmet veriyor. Pazar ile Demokrasi Meydanı’nı birbirine bağlayan tünel de yine vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Daha önce bakımsız bir görüntüye sahip olan bu tünel, şimdilerde modern bir görüntüye kavuştu. Bolu Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında tünel içerisindeki tezgahlar yenilendi ve bakım çalışmaları yapıldı.

“AŞAĞI ÇARŞI” ADI ÖNERİLDİ

Yenilemeler sonrasında tünel için isim arama aşamasına geçildi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, vatandaşlardan isim önerilerini aldı.

Konu, Bolu Belediye Meclisi Eylül Ayı 1’inci Oturumunda da gündeme geldi. Bolu’nun yeni kapalı çarşısı olarak anılacak tünel için “Aşağı Çarşı” ismi önerildi.

 “BURAYA TÜNEL DENİLMESİ BANA ÇOK HAKSIZ GELİYOR”

Alanın, tünelden ziyade kapalı çarşı olarak nasıl anılmasını istediğini belirten Özcan, “Tünelde çok ciddi değişiklikler yaptık. Aydınlatmasından, tabela sistemine kadar… O asma tavanı falan kaldırdık. Buraya tünel denilmesi bana çok haksız geliyor. Özellikle son imalatlardan sonra. Burayı bir kaplı çarşı olarak adlandıralım diye düşündük. Hatta ön hazırlık olsun diye, belediyemizin sosyal medyasında yeni görsellerini atarak, ‘İsim önerilerinizi bekliyoruz’ dedik. Tabi bin civarında isim önerisi gelmiş. Bazıları da önerilen isimlere yorum yapmış. Orada iki isim öne çıkıyordu, bir ‘Çarşı 14’; ikincisi de ‘Aşağı Çarşı’. Bana Aşağı Çarşı daha sıcak geldi” dedi.

Alana verilecek ismin kararlaştırılması için gündeme alınan önerge, komisyona havale edildi.

Editör: TE Bilisim