(MEHMET ŞAH ELKATMIŞ)- YRP Bolu Belediye Başkan Adayı Faruk Bayrakdar, “Mülteciler için biz 10 sene yapılacak her şeyi yaptık. Acilen gitmeleri gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Köroğlu TV’de yayımlanan Seçim Arenası programının 7’nci bölüm konuğu Yeniden Refah Partisi (YRP) Bolu Belediye Başkan Adayı Faruk Bayrakdar oldu. Bayrakdar, canlı yayında Gazeteciler Aslı Akış ve Oğuzhan Eke’nin sorularını yanıtladı.

Bayrakdar, Yeniden Refah Partisinin, Necmettin Erbakan’dan kalan mirası devraldığını belirterek, “Milletimiz gördü ki ‘Milli Görüşü’ hakikaten Yeniden Refah Partisi sürdürmeye çalışıyor. Mücadele ediyor ve dediklerinden taviz vermiyor” dedi.

“EFSANE BİR BELEDİYECİLİK İLE TARİHE DAMGA VURACAĞIZ”

Bayrakdar, seçilmesi durumunda efsane bir belediyecilik ilk tarihe damga vuracaklarını aktararak, “İnşallah Bolu’da Refah Partisi belediyesi olarak bir ilk olacağız. Geldiğimiz zaman bu 5 yılda efsane bir belediyecilik ile tarihe damga vuracağız. Niye, denk bütçeyi sağlayacağız, halkımızın ulaşamadığı bir başkan değil, her gün ulaşabildiği bir başkan olacağız. Hizmetler konusunda en ufak bir telefonu dahi değerlendirerek anında giderilmesini sağlayacağız. Suiistimal, rant bunların hepsinin önünü keseceğiz. Adam kayır özellikle, bunların hepsinin önü kesilecek. O yüzden ben tahmin ediyorum ki efsane bir belediye 5 yılı geçecek” ifadelerini kullandı.

“10 SENE YAPILACAK HER ŞEYİ YAPTIK”

Bayrakdar, mülteciler konusunda da düşüncelerini paylaşarak, “Mülteciler için biz 10 sene yapılacak her şeyi yaptık. Maddi, manevi, bütün ev sahipliğimizi yaptık. Desteğimizi verdik ama bundan sonra ülkelerine dönmeleri gerektiğine, acilen gitmeleri gerektiğine biz de inanıyoruz. Sadece, ‘Gitsinler de nasıl giderse gitsinler’ veyahut da buradan evet gidenler oldu ama Bolu’dan gitti, Ankara’ya yerleşti, İstanbul’a yerleşti, bir başka ile yerleşti. Biz bundan yana değil, acilen gitmeleri gerekiyor. Gönül razısıyla gitmeleri gerekiyor, biz belediye olarak da bunları direkt yerlerine, gerekiyor ise eşyasını biz kendimiz alalım, yükleyelim, vatandaşı da koyalım, evine kadar bırakalım. Tamam, senin evin burası diyelim. Karşılıklı birbirimizi üzmeden, hazır 10 senelik bir maddi manevi destek verdik. Kazandıklarımızı kaybetmeden, onları da çok üzmeden bir an önce gitmeleri lazım. Biz de bunun üzerine çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ