Yeni eğitim dönemi öncesinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavlarına katılan adaylar, kabul edilebilmek için mücadele ediyor.

Haber: Oğuzhan Eke – Servet Gökçek

BAİBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavları devam ediyor. Yüzlerce öğrenci adayının katıldığı sınavlarda, katılımcılar kıyasıya mücadele ediyor. Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen sınavlarda adaylar 400 metre koşuda en iyi süreyi yakalama çalışırken, yakınları ve arkadaşları da onlara tezahüratlarla destek oluyor.

ÖZEL YETENEK SINAVLARINDA COVİD-19 TEDBİRLERİ UYGULANDI

Özel Yetenek Sınavlarında, Covid-19 tedbirleri uygulanıyor. Bu kapsamda adayların, birinci derece yakınları olmak koşuluyla en fazla 2 kişi ile sınava gelmelerine izin verildi. Hem adayların, hem yakınlarının HES kodu olması zorunlu tutuldu; HES kodu olmayan adaylar, sınava alınmıyor.

MİLLİ SPORCULAR KATILDI

Sınavlara katılan adaylar hakkında detaylı bilgi veren ve sınavın ne zaman sona ereceğini söyleyen Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümid Karlı, “Sınav, 23 Ağustos’ta başladı. Öğrencilerimizin sınavını yapıyoruz. Bugün 2.gün, yarın sona erecek. 19 tane kadın milli sporcumuz katıldı sınava. Toplum 213 tane adayımız vardı kadınlarda. Yine 29 milli erkek sporcumuz katıldı ve toplamda erkeklerde 622 tane başvurumuz var. 2 gündür, bugün ikinci günümüz. Erkek adaylara geçmiştik. Bugün kadın adaylarımızla ilgili sınavı bitirdik, uygulamaları. Bugün itibariyle de yarın öğleyi biraz geçerek sınavı bitireceğiz” dedi.

“SINAVIN SONUÇLARINI İLAN ETMEYİ PLANLIYORUZ”

Sınavın sonuçlarını hızlı bir şekilde ilan etmek istediklerini ifade eden Karlı, “Biz zaten bir an önce sınavın sonuçlarını ilan etmeyi planlıyoruz. Herhangi bir şüpheye mahal bırakmasın diye yarın sınav biter bitmez, tüm verilerin girişi yapılıp, bir kısmı hazır zaten hemen giriş yapıyoruz biz. Perşembe günü askı listesini ilan ediyoruz,  fakültemizin internet sayfasından.  Oradan ilan ettiğimiz sonuçları daha sonra adaylar görüyorlar ve ola ki bir hatalı giriş vesaire, en iyi insanlar kendi verilerini kontrol ederler insanlar, o zaman biz onlarla ilgili gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Detaylı bir liste yayımlıyoruz. Buna aday kendi girişiyle de öğrenecek ama biz zaten internetten bütün adayların, görebileceği şekilde ilan ediyoruz. 1 hafta sonrasında da kayıtlarımıza başlıyoruz. Yani hızla sonuçlandırıyoruz işi” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim