Her gün bine yakın aracın kullandığı Çele Caddesi, bozuk ve dar yolu ile sürücülere zor anlar yaşatırken, vatandaşlar yolun kış mevsimi gelmeden önce asfaltlamasını istiyor.

Haber: Oğuzhan Eke  - Aslı Akış

Bolu’nun, Yukarısoku Mahallesi’nde bulunan, üzerinde birçok fabrika ve işletmenin yer aldığı Çele Caddesi, sürücülerin korkulu rüyası haline geldi. Bozuk asfalt ve yolun darlığı, güzergâhı kullanan; tır, otobüs, minibüs ve diğer araçların geçişini zorlaştırıyor. Ayrıca yer yer daralan yol, büyük araçların yan yana geçişine imkân vermiyor.

MOLOZ YIĞILDI

Bozuk yolun yanı sıra bölgede moloz ve çöp kirliliği mevcut. Yol kenarına Bolu Belediyesi tarafından moloz döküldü. Kirliliği neden olan molozların üzerine, kimliği belirlenemeyen vatandaşların da çöp döktüğü de ifade edildi.

“YOLUN BAKIMI YOK”

25 yıldır işi gereği yolu kullandığını aktaran İrfan Dönmez, “2016 yılında, bu yoldan doğalgaz hattı geçti ve o tarihten itibaren bu yolun bakımı yok. Daha ki yönetime de defalarca resimlerini atarak yapılmasını istediğimiz halde, el atılmadı. Bu yönetime de 2021 yılında yine resimler atarak belirttik, ilgilenileceğini ve program dahilinde olduğunu söylediler. Bu yıl nisan ayında tekrar resimleri attığımda, katlı otoparkın yıkımıyla beraber buraya molozları döktüler” dedi.

“BİN 500, 2 BİN KİŞİ İŞLERİNE GİDİP GELİYOR”

Yolun aktif olarak kullanıldığına dikkat çeken Dönmez, “100’ün üzerinde servis aracı, bine yakın özel araç her gün bu yolu kullanıyor. Özellikle kış aylarında bütün araçlar burada kayma riskiyle karşı karşıya. Bizim servis araçlarımızın kaydığı oldu. Bizim istediğimiz, geniş bir yoldan ziyade, mevcut yolun asfaltlanarak güzel hale gelmesi. Bizim için bir tramvayın önemi yok. Bin 500, 2 bin kişi işlerine gidip geliyor. Bu daha önemli bizim için” şeklinde anlattı.

“BU YOLUN ASFALTLANMASI LAZIM”

Yolun bakımını yapılmasını talep eden Dönmez, “Bir an önce, kış girmeden bu yolun asfaltlanması lazım. Mevut haliyle, genişletilmesini ben istemiyorum. Belki bu yol bize 30 sene sonra geniş olarak lazım ama şu anda mevcut yolan asfaltlanarak kullanılma rahat bir şekilde verilmesi daha önemli” ifadelerini kullandı.

“ÇEŞİTLİ KAZALAR OLUYOR”

Yolun bulunduğu güzergahta yaşayan Ayhan Özkaragöz, “Daha önce bu yolun genişletilmesi söylendi. Bilahare de bu inşaat artıkları Bolu Merkez’den galiba, oralardan getirilip bu yolun altına döküldü. Dökülürken de maalesef asfalt tarafına döküldü ve yol daraltıldı. Burada yan sanayiler, Arçelik fabrikasının servisleri, artı ağır tonajlar arabalar sıkıntı yaşıyor. Çeşitli kazalara neden oluyor” şeklinde konuştu.

“ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ”

Bolu Belediyesinden yeterli bilgiyi alamadıklarını ve alanın çöp boşaltmak için kullanıldığını ifade eden Karagöz,  şu açıklamayı yaptı:

“Vatandaş olarak buraların düzeltilmesi, yolun genişletilmesi, bakımının yapılması… Dar, çok dar. Artı burası tamamen bir çöplüğe döndü. Geceleri da sağdan soldan, yakın köylerden falan inşaat artığının dışında çöpler dökülüyor. Adam traktörle getiriyor, boşaltıp kaçıp gidiyor. İlgilenen yok. Bu yol yapılacaktı fakat hiçbir çalışma da yok.”

Editör: TE Bilisim