AK Parti Milletvekili Arzu Aydın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Coşkuyla gururla söylenen özgürlük türkülerinin asıl bestekarı milletimizin kendisidir.dedi.

Bolu AK Parti Millet Vekili Arzu Aydın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Aydın, yazılı mesajında, 15 Temmuz gecesi sokaklarda Sünni, Alevi, Kürt, Türk, Çerkez, Roman yoktu tek yürek vardı ifadelerine yer verdi.

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 4. seneyi devriyesinde bugün Bolumuzda ve tüm Türkiye'de coşkuyla gururla söylenen özgürlük türkülerinin asıl bestekarı milletimizin kendisidir. 15 Temmuz gecesi sokaklarda sünni, alevi yoktu. Kürt, Türk yoktu. Çerkez, Roman yoktu. O gece meydanlarda zengin, fakir; iktidar, muhalefet de yoktu.15 Temmuz'da tıpkı Çanakkale'de İstiklal Harbimizde olduğu gibi, milletimiz tüm fertleri ile tek yürek, tek bilek olmuş iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye olmuştur. Bu darbe girişiminde milletimiz tıpkı 1000 yıl önce Malazgirt'te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Milletimiz tıpkı 717 yıl önce Söğüt'te, 563 yıl önce İstanbul'da olduğu gibi Anadolu topraklarını hayat alanı olmanın ötesinde, istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı 100 yıl önce Çanakkale'de, Kut'ül Amare'de, Dumlupınar'da ne cevap vermişse; 15 Temmuz'da da aynı cevabı vermiştir. 15 Temmuz milletimizin kökün nerede olursa olsun, hangi güce dayanırsa dayansın, iradesini hangi odağa teslim ederse etsin; bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı, tarihi bir meydan okumanın destansı örneğini sergilemiştir. Bu meydan okumayı şu veya bu kesim değil, hamdolsun milletimizin tamamı yapmıştır. Ben bu vesile ile bir kez daha 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, gazilerimize şifalar ve esenlikler diliyorum. Ezan ve selaları kulaklarında duyan, ve çağrıya uyarak, ölümüne ölümüne diyerek meydanlara koşan bu milletin bir ferdi olmaktan dolayı Rabb'ime hamd ediyor; tüm Bolulu hemşehrilerimi saygı ve hürmetle selamlıyorum.”

 

Editör: TE Bilisim