30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Bolu’da da coşkuyla kutlandı.

Haber: Aslı Akış

Kutlama törenine Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın,Tanju Özcan, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Metin Eştürk, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin YılmazCumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nadir Çelik, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenklerinin sıra ile Atatürk Anıt’a konulmasının ardından Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

VALİLİK MAKAMINDA TEBRİKLER KABUL EDİLDİ

Anıt Park'ta düzenlenen törenin ardından valilik makamında Bolu Valisi Aydın Baruş, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Metin Eştürk ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından tebrikler kabul edildi.

30 Ağustos Zafer Bayram valilik makamında tebriklerin kabulünün ardından Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

ASKERLERE SEVGİ GÖSTERİNDE BULUNULDU

Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen tören Bolu Valisi Aydın Baruş, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Metin Eştürk ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın vatandaşların, öğrencilerin ve askerlerin bayramını kutlaması ile başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu.

Garnizon Komutanlığı adına Öğretmen Albay Hasan İmrağ’ın günün anlam ve önemini belirten bir konuşmasının ardından Bolu Anadolu Lisesi öğrencisi Ferhat Akbaş “Bayrak” adlı şiirini okudu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından halk oyunların oynanmasının ardından Bolu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Şevval Töngü “Akıncı” adlı şiirini okudu.

Bolu Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun gerçekleştirdiği dans gösterileri ile devam eden törende Bolu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Emirhan Güngör’ün günün anlam ve önemini belirten şiirini okumasının ardından tören geçişi yapıldı.

Kıbrıs Barış Harekatı ve PKK terör örgütüne karşı sınır ötesi operasyonlardaki başarıları nedeniyle 'Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası' ile ödüllendirilen 2'nci Komando Tugay Komutanlığı bünyesindeki komandolar geçiş yaptı. Tören alanından İzzet Baysal Caddesi’ni takiben Kent Meydanı’na kadar yürüyen askerlere vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak ve alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu.

Törenin sonunda Bolu Valisi Aydın Baruş ve diğer protokol üyeleri töreni düzenleyen öğretmen ve öğrencileri kutladı, onlarla sohbet ederek, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile tören programı sona erdi.

RESEPSİYON DÜZENLENDİ

Düzenlenen törenin ardından Bolu Valisi Aydın Baruş tarafından İzzet Baysal Turizm Otelcilik ve Uygulama Otelinin bahçesinde Şehit yakınlarına, Gazilere ve diğer davetlilere resepsiyon verildi. Öte yandan Bolu Valisi Aydın Baruş, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Metin Eştürk ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve beraberindekiler bütün masaları gezerek davetlilerle yakından ilgilendi ve 30 Ağustos Zafer Bayramlarını kutlamalarının ardından resepsiyon sona erdi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim