Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, siyasetin gündemindeki 50+1 tartışmalarına ilişkin, “Belediye başkanlığı seçimlerinde de yüzde 50+1 şartı getirilmelidir. Yüzde 50’nin altında oy alan belediye başkanlarının bile meşruiyeti sorgulanmalıdır” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun görüşmesinin ardından, siyasette 50+1 tartışması patlak verdi. Genel Başkan Karamollaoğlu, birliktelik sonrasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı seçilmek için mecbur kılınan 50+1 sisteminin şikayetçi olduğunu ileri sürdü. Konuyla ilgili Erdoğan’ın da 50+1 hakkında şikayetçi olduğu iddia edildi.

Hükümet kanadında 50+1 tartışmaları devam ederken, yeni bir açıklama da Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan geldi. Özcan, 50+1’in Belediye Başkanları için de geçerli olması gerektiğini belirterek, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde %50+1 ‘i tartışmak abesle iştigaldir. Hatta belediye başkanlığı seçimlerinde de %50+1 şartı getirilmelidir. %50’nin altında oy alan belediye başkanlarının bile meşruiyeti sorgulanmalıdır. Tartışacaksak bunu tartışalım. Hodri meydan!” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim