(HABER MERKEZİ)- AK Parti'de yerel seçim hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarından Bolu’nun da yer aldığı 51 ilin milletvekilleri, belediye başkanları, kadın gençlik kolları ve ana kademden il-ilçe yönetimi ile parti genel merkezinde temayül çalışması yapacak.

AK Parti, belediye başkanı adaylarını belirlemek üzere. Temayül yoklamaları ve teşkilat istişarelerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki komisyon toplantılarına hazırlanıyor. O toplantılarda netleştirilecek adayların 15 Ocak'ta düzenlenecek program ile kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

AK Parti 30 büyükşehirde teşkilat istişarelerini tamamladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki komisyon artık isimler üzerinde çalışacak. AK Parti’de nihai listenin belirlenmesine çok az kaldı.

AK Parti, 26 Kasım’da yaklaşık 160 bin AK Partiliye 81 ilde temayül yoklaması yapmıştı. Hem mevcut belediye başkanlarından memnuniyeti ölçmüş hem de aday olabilecek alternatif isimleri toplamıştı. Bu çalışmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 Aralık’ta büyükşehirlerin, ana kademe kadın ve gençlik teşkilatlarını genel merkeze çağırarak istişare toplantılarına başladı.

Teşkilat istişarelerinin ardından AK Parti isim anketleri yaptı. Anket sonuçlarının ardından artık sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki komisyonun tek tek isimleri çalışmasına geldi.

15 gün boyunca hem AK Parti Genel Merkezi’nde hem de İstanbul İl Başkanlığı’nda yapılan toplantılarda, belediyesi AK Parti’de olan kentler için “Mevcut belediye başkanından memnun musunuz?” sorusu soruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 51 il için de teşkilatın görüşüne başvuracak temayül toplantılarına katılacak Bu kapsamda Bolu’dan da, Ak Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Ak Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı temayül yoklaması için Ankara’ya gitti. 

MECLİS ÜYELİĞİNE KADAR SİSTEMLİ ÇALIŞMA

Cumhur İttifakı bileşeni MHP ile il belediye başkanlıklarına dair çalışmalarını sonuçlandıran AK Parti, bu süreçte belediye meclis üyelikleri için de yine MHP heyetiyle bir araya gelecek. Meclis üyelikleri için fermuar sistemi uygulanacak. AK Parti genel başkan yardımcılarının her biri 5 il ve o ilin ilçelerinin belediye meclis üyelerini belirleyecek komisyona başkanlık edecek. Komisyonda, belediye başkanı, il-ilçe başkanı, ana kademe, kadın ve gençlik kolları başkanları yer alacak.

Komisyon çalışmalarının kısa süre içerisinde tamamlanması bekleniyor. AK Parti’nin 15 Ocak’ta Ankara’da büyük bir programla adaylarını kamuoyuna duyurması ve beyannamesini açıklaması öngörülüyor. İstanbul adayı için ise ocak ayı başında özel bir program yapılacak.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ