TBMM’de, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Borazanlar Mahallesi’ne yapılacak camiye destek istemek için yazdığı mektup ortalığı karıştırdı. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, büyük bir gaf yaparak, şikâyet ettiği ve yerdiği dev Köroğlu heykelinin Tanju Özcan tarafından yapıldığını öne sürerek, “Sayın Belediye Başkanı göreve gelir gelmez, kenar bir yere dev heykeli yaparken nasıl bir usul izledi, nasıl ona kaynak ayırabildi?” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Borazanlar Mahallesi’ne yapılması planlanan cami hakkında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektup, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme getirildi. Camiye destek için böyle bir mektubun yazıldığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özel cami konusunu, “Belediye seçimlerini kazanan Tanju Özcan,  ‘Bolu’da camisi olmayan bir mahalleye cami yapmak istedim, önce inanmadılar, gerekli kararları çıkardım. Bir de imece başlattım, bütün siyasi liderlere de mektup yazdım ama 27 Mayıs’ta yazıp 3 Haziran’da Cumhurbaşkanı tarafından teslim alınan iadeli, taahhütlü mektubuma cevap alamadım’ diyor Cumhurbaşkanı’ndan. Elçiye zeval olmaz” diyerek anlattı.

HEYKELİ YAPAN BAŞKANLAR KARIŞTIRILDI

Özel’in açıklamalarına, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan yanıt verdi. Özkan, “Sayın Belediye Başkanı göreve gelir gelmez hiçbir şekilde, Bolu merkezden de görülmeyecek kenar bir yere dev heykeli yaparken nasıl bir usul izledi, nasıl ona kaynak ayırabildi? Heykel yapmayı en güzel şekilde beceren Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler de en güzel camileri yapacaktır. Temennimiz, ümidimiz o’dur. Teşekkür ediyorum” dedi. Özkan’ın açıklamasında bahsettiği heykel ise Eski Dönem Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde yapılan Köroğlu heykeliydi.

“Bİ’ HABER OLACAK KADAR DA CAHİL”

Heykelin Başkan Özcan tarafından yapılmadığını belirten Özel ise, “Bu hamasete, bu çılgınlığa ne ihtiyaç vardı bilemedim. Biraz önce bahsettiği, alay ettiği heykeli de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yaptığından bi’ haber olacak kadar da cahil” diyerek sert bir tepki gösterdi.

“BU CAMİYE ÖNDERLİK YAPMASINDAN DA ZİYADESİ İLE MEMNUNUZ”

Özkan konuyla ilgili ayrıca şu ifadeleri de kullandı:

“İlk kez bir cami yapmak aklına gelmiş ve Cumhurbaşkanı’mıza mesaj atmış. Bolu Belediye Başkanı’nın Bolu’da yapılacak bu camiye önderlik yapmasından da ziyadesi ile memnunuz.”

 

 

Editör: TE Bilisim