HaberTürk Yazarı Fatih Altaylı, yabancı uyruklulara özel kiralık ev ilanıyla ilgili, “Arapofil yalaka taifesi bu ilanla ilgili gık çıkarmadı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a demediğini bırakmamış olan bu güruh, ilana ses çıkarmadı” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Kiralık evlerle ilgili farklı sıkıntılar dile getirilirken, kamuoyunda sadece yabancı uyruklu vatandaşlar için kiralık dairelere ilişkin haberler yer almaya başladı. Konuyla ilgili bir yazı kaleme alan HaberTürk Yazarı Fatih Altaylı, bu duruma ses çıkarılmamasına tepki gösterdi.

Türkiye’nin ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını aktaran Altaylı, “Çoğunluğun sessiz kaldığı olaylardan biri, ülkemizde yaşayan bir mülk sahibinin gazetelere verdiği ilandı. Türkiye’de kiralık ev ilanı vermişti ama Türklere kiralık değildi. Yabancıdan yabancıya otomobil ilanı görmüştük ama bunu ilk kez görüyorduk ve Türkiye’yi bu yabancılara peşkeş çekmekten büyük keyif alan Arapofil yalaka taifesi bu ilanla ilgili gık çıkarmadı” dedi.

“REZİLLİK’ DİYE KIYAMET KOPAR”

Altaylı, yazısında bahsettiği kesimin Tanju Özcan’a tepki gösterdiğini hatırlatarak, “Bir Türk ‘Suriyeliler başta olmak üzere Araplara kiraya verilmez’ diye ilan verse ‘Asın bu faşisti. Rezillik’ diye kıyamet koparmaya hazır olan ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a demediğini bırakmamış olan bu güruh, ilana ses çıkarmadı. Muhtemelen haklı bile bulmuşlardır.  Nedenini ise benden daha iyi bilir ya da tahmin edersiniz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim