Son zamanlarda olması gerekenden küçük hamsiler satılmaya başlamış, yasal boy kuralı ihlal edilmişti. Tarım ve Orman Bakanlığı olaya el attı ve hamsi avı yasağı getirdi. Bakanlığın hamsi avı yasağının 28 Ocak'a kadar uzatıldığını açıklamasının ardından Balık Pazarı’nda hamsinin fiyatı 30 TL’ye yükseldi.  Fiyatların yükselmesine rağmen balık tezgâhlarında yoğunluk oluşturan Bolulular, hamsiye yoğun ilgi gösterdi.

 Haber: Ömer ÇETİNASLAN

 Bilinçsiz avlanmadan dolayı boyutlarında küçülme olan hamsiler için av yasağı uzatıldı. Getirilen yasaktan dolayı Ege ve Marmara’da çıkan hamsilerin az olması sebebiyle tezgahlarda fiyatlar artmaya başladı. Balık Pazarı’nda bulunan balıkçıklarda hamsinin kilosu 30 TL’ye yükseldi. Fiyatı yükselmesine rağmen hamsiden vazgeçmeyen Bolulular ise balık tezgâhlarında yoğunluk oluşturdu.

Balık bol, hava soğuk, fiyatlar cep yakıyor. Vatandaşlar Bolu Pazarı’nda kilosu 30 TL’den satılan hamsinin, av yasağının bitmesinin ardından 15 TL’ye kadar düşmesini umut ederken, tezgahlarda yerini alan Barbun, Mezgit, istavrit, Çinekop ve sarıkanat balıklarının da fiyatlarının arttı.

“HALKIMIZ KURALLARA GÖRE AVLANMIŞ HAMSİLERİ TÜKETEBİLİR”

Vatandaşların, soğuk hava depolarında muhafaza edilen hamsileri gönül rahatlığıyla tüketebileceklerinin belirtildiği Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıklamasında; “Bu süre içerisinde belirtilen alanların dışındaki bölgelerde asgari avlanabilir boy uzunluğuna sahip hamsi sürüleri avlanabilir. Halkımız, buralardan kurallara göre avlanılmış hamsileri veya daha önceden yakalanarak, soğuk hava depolarında muhafaza edilen hamsileri gönül rahatlığıyla alabilir ve tüketebilir” denildi.

Editör: TE Bilisim