Ahi Evran Yılı kapsamında Yukarı Çarşı’da düzenlenen programda AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, örs üzerinde demir dövdü.

Haber: Oğuzhan Eke

İyi ahlak, dürüstlük, yardımseverlik gibi iyi düşüncelerin ve davranışların birleştiği Ahilik Geleneği Anadolu topraklarında asırlardır yaşatılıyor. 2021 Ahi Evran Yılı da Bolu’nun tarihi Yukarı Çarşı’sında düzenlenen programla kutlandı. Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programa AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kurum müdürlüleri, oda temsilcileri, siyasi isimler ve esnaf katıldı.

Yıldırım Beyazıt Camii önündeki programda esnaf duası edildi. Kutlamalarda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve AK Parti Milletvekili Arzu Aydın, örs üzerinde demir dövdü.

Kutlamalarla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Güne Yukarı Çarşı'mızda Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen programda esnaf ve vatandaşlarımızla bir araya gelerek başladık. Dürüstlüğü, iyi ahlakı ve kardeşliği esas alarak Anadolu'nun güzel değerlerini uzun yıllardır yaşatan tüm esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası kutlu olsun” dedi.

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın da kutlamaları, “2021 Ahi Evran Yılı etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'müzün düzenlendiği esnaf duasına katılarak Yukarı Çarşı esnafımızla ve hemşehrilerimizle bir araya geldik. Bu vesileyle tüm esnafımıza hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Milletvekili Aydın, katılımcılara çorba ikramında da bulundu.

Editör: TE Bilisim