(HABER: ASLI AKIŞ)- Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) 2023-2024 Akademik Yılı açılışı, önceki dönem TBMM Başkanı, son Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle yapıldı.

Kongre Merkezi Bordo Salonda düzenlenen programa; önceki dönem TBMM Başkanı, son Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın yanı sıra Bolu Valisi Erkan Kılıç, Ak Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, 27. Dönem AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, BAİBÜ RektörÜ Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Ak Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, MHP Bolu İl Başkanı İlhan Durak, ilçe belediye başkanları, rektör yardımcıları, dekanlar, enstitü ve yüksekokul müdürleri, daire başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Eski TBMM Başkanı ve Başbakanlardan Binali Yıldırım, "Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Törene" katıldı ve başarılı sporculara plaket ve hediyeler takdim etti.

Akademik Yılı açılış töreni saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Daha sonra BAİBÜ Türk Ezgileri Orkestrasını konseri beğeniyle dinlendi.

Törende ilk olarak BAİBÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencisi Rumeysa Nur Tokan konuştu.

AHMET BAYSAL‘IN MESAJI OKUNDU

Programın devamında İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın Mesajını okumak üzere İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Yamaner kürsüye geldi.

REKTÖR ALİŞARLI ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin ülkemizdeki devletle vakıf üniversitelerinin yanında, vakıf destekli devlet üniversitesi olarak 3. bir model oluşturduğunu dile getirerek; “İzzet Baysal gibi eğitime gönül vermiş bir hayırseverler ile birlikte üniversitemizi müstesna bir yere taşımak gayretimiz sürüyor.  Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak sizlere sunulan imkanları en iyi şekilde yaralanmanızı derslerinize çalışırken sosyal ve kültürel gelişiminizi sağlamanızı, vatan ve millet sevdalısı bireyler olarak yetişmenizi bekliyoruz. Üniversite hayatında sizlere verilen hak ve özgürlüklerden yaralanırken bunu saygı ve sevgi içerisinde tüm aidiyet kurallarına uyarak yapmanızı bekliyorum” dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZİN GELİŞMESİ VE KALKINMASI İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, BAİBÜ’nün kurulduğu günden bugüne dengeli olarak büyümesini devam ettirdiğine işarete ederek; “Ben üniversitemizin bu büyümesinde emek veren tüm hocalarımıza hayırsever vatandaşımız rahmetli İzzet Baysal’a ve onun devamını sağlayan Ahmet Baysal ve şu anda mütevelli heyeti vakfı başkanı ve yönetim kurulu üyelerine ve diğer tüm hayırseverlerimize teşekküre etmek istiyorum.  Hayırseverlerimizin katkıları ve devletimizin verdiği desteklerle üniversitemiz inşallah Türkiye’nin yeni 2. Yüzyılında büyümesini devam ettirecektir.  Bizlerde dün olduğu gibi bundan sonra da üniversitemizin gelişmesi ve kalkınması için üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTEMİZ İSTİHDAMA KATKI SUNAN BİR BİLİM YUVASIDIR”     

Bolu Valisi Erkan Kılıç, BAİBÜ’nün şehrin hayırseveri merhum İzzet Baysal'ın emaneti şeklinde nitelendirerek; “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi birçok değere sahip olan şehrimize bilimsel bir değer katan son derece kıymetli bir kurumdur.  Şehrin eğitim seviyesini yükselten, araştırma geliştirme çalışmalarıyla yeniliklere öncülük eden araştırma projeleri ve mezunların iş gücüne katkısıyla şehir ekonomisini geliştiren, farklı şehir ve ülkelerden gelen öğrencilerimizle kültürümüzü çeşitlendiren, istihdama katkı sunan bir bilim yuvasıdır. İnsana ve insanlığa yön verme gücü olan üniversitelerin bir şehir için önemi insanın kitaba duyduğu ihtiyaç gibidir. Bolu İzzet Baysal Üniversitesi her daim rahmetle yad ettiğimiz şehrimizin hayırseveri merhum İzzet Baysal'ın bize emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak hepimizin görevidir. Kurulduğu günden bu yana devletimizin imkanlarına ek olarak İzzet Baysal Vakfı tarafından da her alanda desteklenmektedir. Bu istek ile üniversitelerimizde yapılacak her türlü ortam, ortak çalışmalar tüm imkanlarımızı seferber edeceğimizi ifade ederken bu akademik yılın öğrencilerimize akademisyenlerimize, üniversite çalışanlarımıza ve şehrimize hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Binali Yıldırım’ın 2019 yılındaki Akademik açılış ve Hukuk Fakültesi temel atma törenine katılmış olduğu dönemdeki görüntüler salondaki misafirlere izletildi.

HEDİYE TAKDİMLERİ

Hitaplarının ardından Binali Yıldırım’a, Vali Erkan Kılıç ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından hediye takdim edildi.

Hediye takdimlerinin sonrasında spor müsabakalarında başarı elde etmiş olan BAİBÜ öğrencilerine ödülleri takdim edildi.

PROFESÖRLÜK UNVANI ALAN AKADEMİSYENLERE BELGELERİNİN TAKDİMİ

Törenin sonunda akademik alanda başarı elde eden öğretim üyeleri ile Profesörlük unvanı almaya hak kazanan akademisyenlere Profesörlük belgeleri Binali Yıldırım ve Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Vali Erkan Kılıç, milletvekili Yüksek Coşkunyürek ve Protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Belge takdimleri ardından fotoğraf çekimi sonrasında salon programı sona erdi.