Sayıştay’ın 2019 raporunda yer alan, “Öğrencisi olmayan bu fakültede personel istihdam edildiği ve maaşının ödendiği tespit edilmiştir” ifadelerine BAİBÜ tarafından cevap verildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörlüğü, Teknoloji Fakültesi hakkında kamuoyunda yer alan ifadelere cevap verdi. Bahse konu fakülte hakkında Sayıştay’ın 2019 yılı raporunda “2011/2605 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının, 10.01.2012 tarih ve 28169 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla kurulan Teknoloji Fakültesi’nin 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nda yer alan ilke ve esaslara riayet edilmeden açıldığı, uzun zamandan beri fiilen atıl durumdaki öğrencisi olmayan bu fakültede personel istihdam edildiği ve maaşının ödendiği tespit edilmiştir” denildi.

“MAAŞI TARAFIMIZCA ÖDENMEMEKTEDİR”

Konunun kamuoyunda yer bulmasının ardından, üniversite yönetimi tarafından açıklama yapıldı. Söz konusu dekanın ücretini Kayseri Üniversite’sinden aldığına dikkat çekilen açıklamada, “Teknoloji fakültesinin kuruluş amacına uygun bölümlerin açılması anabilim dallarının kurulması ve öğrenci alımı için Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının belirlediği asgari şartların oluşturulması için gerekli iş ve işlemler devam etmektedir. 2547 sayılı kanun gereği bu süreçlerin yürütülebilmesi için Fakülte Dekanına ve Fakülte Sekreterinin istihdam edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mithat Zeydan‘ın kadrosu Erciyes Üniversitesinde olup maaşını kadrosunun bulunduğu kurumdan almakta olup tarafımızca ödenmemektedir” denildi.

“HERHANGİ BİR EK MALİYETİ YOKTUR”

Fakültenin sadece bir sekretere sahip olduğu açıklanan basın metninde, “Henüz öğrencisi olmadığından Fakülte sekreteri dışında personel istihdamı yapılmamıştır. Fakülte Sekreteri ise başka bir fakültenin sekreterliği görevini yürütmek üzere görevlendirilmiştir. Teknoloji Fakültesi Mimarlık Fakültesi ile aynı binayı kullanmaktadır ve bu nedenle herhangi bir ek maliyeti yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

 

Editör: TE Bilisim